Bakanlık denetiminin sonucu: Otogarda durum vahim!

İBB'nin makyajladığı 15 Temmuz Otogarı'nda bakımsızlıktan kaynaklı korozyon belirlendi, yıkım gündemde. Çevre Bakanlığı İstanbul İl Müdürlüğü ekipleri, kolon ve kirişlerindeki demirlerin açığa çıktığı otogarda ciddi korozyon tespit etti. Rapora göre otogara yeniden güçlendirme yapılacak, ancak maliyet yüzde 40'ın üzerine çıkarsa yıkılıp yeniden yapılacak.

ANKARA

OTOGARDA EN CİDDİ RİSK KOROZYON

Kolonlardaki paslı demirlerin ortaya çıktığı otogarda inceleme yapan Bakanlık ekipleri AKŞAM'a konuştu: "Bakımsızlık ve dış etkenler nedeniyle ciddi korozyon var."

BAKANLIĞIN İLK TESPİTİ: BAKIMSIZLIK

Depreme dayanıklı olmadığı belirlenen İstanbul 15 Temmuz Demokrasi Otogarı'nda Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ekipleri denetim yaptı. Kolon ve kiriş sıvalarının dö küldüğü, içindeki demirlerin açığa çıktığı otogarı inceleyen İstanbul İl Müdürlüğü ekipleri, birçok noktada aşınma tespit etti. AKŞAM'a bilgi veren İl Müdürlüğü inşaat mühendisi Seçkin Temirak, basında çıkan haberler üzerine otogarda yaptıkları incelemede ciddi korozyon olduğunu belirterek "Görünür yerlerde, dış etkilere ve bakımsızlığa bağlı korkunç korozyon var. Bu diğer yerlerde de olur" dedi. Temirak sözlerini şöyle sürdürdü:

GEREKİRSE YIKILACAK

"Korozyon oranının tespiti için karot alınmalı. Donatıların, projeye uygun olup olmadığına bakılmalı. Performans analizinden sonra, can güvenliğini sağlayıp sağlamadığıyla ilgili rapor düzenlenecek. Güçlendirme ihtiyacı olan kısımlarda, yeniden yapım maliyetinin %40'ının altında olması durumunda güçlendirme yapılabilir. Ama %40'ın üzerine çıkarsa, yıkılıp yeniden yapılması daha uygun olur."