Bakan Yanık 7'li koalisyona sert çıktı: 'Öcalan'a özgürlük' diyen ittifakla mı süreç yönetilecek?

24 TV ekranlarına konuk olarak gündeme ilişkin açıklamalarda bulunan Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı ve AK Parti Osmaniye 1. sıra milletvekili adayı Derya Yanık, ''Devlet yönetimi deneme yanılma tahtası değildir. Çözüm sürecini kim bitirdi ki CHP ile tekrardan başlayacaksınız? 'Abdullah Öcalan'a özgürlük' diyen ittifakla mı yürütülecek bu süreç?'' dedi.

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık, 24 TV ekranlarında yayınlanan Seçim Özel programına konuk oldu.

24 Seçim Özel'de Negehan Varol sordu, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı ve AK Parti Osmaniye 1. sıra milletvekili adayı Derya Yanık 24 TV canlı yayınında cevapladı.

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Yanık'ın konuşmalarından öne çıkanlar ise şöyle;

Bakan Yanık, "Çok ağır bir deprem süreci yaşamamıza rağmen vatandaşımızın hem morali yerinde hem de geleceğe dair umutlarını kaybetmedi. Başlangıçta ilk 24 saat bazı yerlerde 48 saat sıkıntılar oldu. Ama bu kadar büyük bir afette olmaması mümkün değildi. Benim 48 arkadaşım deprem bölgesinde vefat etti. Bu kadar büyük bir afette sıkıntıların olmaması mümkün değildi. Kahramanmaraş'ta afetzede vatandaşa yardım edecek olan 600 AFAD gönüllüsü hayatını kaybetti. Bölgemizin insanı son derece metin, mücadeleci, gerçeğin farkında olan ve çok vatansever insanlardır. Osmaniye vatan savunmasında da nüfusa göre en çok şehit veren ilimizdir. Osmaniye, Cumhur İttifakı'nın başkenti. MHP ile gayet uyum içerisinde çalışmalarımızı yürütüyoruz." ifadelerini kullandı.

AK Parti iktidarları süresince yatırımın doğrudan doğruya insana yapıldığını söyleyen Bakan Yanık, "20 yıl öncesinden başlayarak baktığımızda, AK Parti iktidarları süresince en temel yatırımın doğrudan doğruya insana yapıldığını görürüz. Sosyal yardımlarımızı esnek bir biçimde sürdürüyoruz. Biz sosyal yardımları sadece yoksulluk temelinde almıyoruz. Sosyal yardım faaliyetiyle ihtiyaç sahibi gruplara esnek bir biçimde ulaşmaya çalışıyoruz. Örneğin vatanını savunmaya giden bir askerimizin ailesine "Sosyal Devlet" olarak sahip çıkıyoruz. Önümüzdeki süreçte refahın adil dağıtımı meselesini önemsiyoruz. Sosyal yardımların, vatandaşın yoksulluk sınırının altına düşmemesi için bir kaldıraç görevi yapmasını önemsiyoruz." dedi.

MUHALEFETİN İDDİALARINA SERT TEPKİ

Bakan Yanık, "Muhalefetin iddia ettiği gibi "önce yoksullaştırıp sonra kendinize bağımlı kılıyorsunuz" gibi bir iddia gayet tutarsız ve haksız bir iddia. Biz AK Parti iktidarı olarak, her vatandaşımızın bir şekilde sosyal güvenceye sahip olması gerektiğini düşünüyoruz. Depremi fırsat bilip "şimdi iktidarı hırpalayacak bir sebep bulduk" dediğinizde bütün bir toplumu umutsuzluğa sürüklüyorsunuz. 20 senedir biz yapıyoruz onlar (muhalefet) bozmayı vaat ediyorlar. Kazanımları itibarsızlaştıran bir dil bu milletin hayrına bir dil değildir, bu milletten de onay alacak bir dil değildir." ifadelerine yer verdi.

Konuşmalarında kadına şiddet hususuna da değinen Yanık, "Bizim açımızdan kadına yönelik şiddetle mücadele tartışılamayacak kadar önemli bir mesele. Kadın ve erkek insanlık onuruna uygun bir şekilde yaşamak zorundadır. Şiddet gibi insanlık onuruna aykırı bir eylemin görmezden gelinmesi mümkün değildir. Şiddetle mücadele konusundaki irademiz çok keskin." dedi.

7'li koalisyonun cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu'na tepki gösteren Bakan Yanık, "Sayın Kılıçdaroğlu, içi boş klasörlerle gelip boş iddialarda bulunmayı severdi. Hala aynı şekilde siyasete devam ediyor. Devlet yönetimi deneme yanılma tahtası değildir. Çözüm sürecini kim bitirdi ki CHP ile tekrardan başlayacaksınız? Abdullah Öcalan'a özgürlük" diyen ittifak ile mi yürütülecek bu süreç?" diye konuştu.

Seçimin ilk turda bitmesi için elinden geldiklerini yaptığı ifade eden Yanık, "Türkiye'nin geleceğinde neler yapmak istediğimizi vatandaşımıza anlatıyoruz. Teveccüh ederlerse ilk turda biter." dedi.