Bakan Varank, TEKNOFEST'le ilgili algı haberlerine tepki gösterdi: Yunan medyası bile böyle yazmaz!

Cumhuriyet ile Birgün gazeteleri Rize'deki TEKNOFEST'i hedef alarak, festivali, Selçuk Bayraktar'ın şahsi etkinliği gibi göstermeye çalıştı. Bakan Varank, “Yunan medyası bile böyle aşağılık bir manşeti atmaz” dedi.

Dünyanın en büyük havacılık, uzay ve teknoloji festivali olan TEKNOFEST kuruluşunun 5. yılında 12-14 Ağustos tarihinde Rize'de yarışmalar düzenliyor. Festival, bu yarışmalarla yerli, milli ve özgün teknolojik sistemlere olan ilginin artmasını hedefliyor.

Cumhuriyet ile Birgün gazeteleri ise Rize'deki TEKNOFEST'in başlamasına bir gün kala skandala imza attı.

Haberlerde TEKNOFEST'i, Selçuk Bayraktar'ın şahsi festivaliymiş gibi bir algı yaratılmaya çalışıldı. Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, Twitter'dan tepki gösterdi.

"SOKAKTA AÇ MI YATACAKLARDI?"

Gazetelerin "Katılımcılar için yemek hizmet alımı gerçekleştirdi" ifadelerine değinen Varank, "TEKNOFEST 'damadın' değil yarınları yeşerten gençlerin festivalidir! 79 ilden Rize'ye gelen 2 bin öğrenci, KYK yurdu boş dururken sokakta mı yatacaktı, üç gün aç mı duracaktı? Yunan medyası bile böyle aşağılık bir manşeti atmaz" dedi.

'MİLLETE AİT BİR FESTİVAL'

Baykar Teknoloji CEO'su Haluk Bayraktar da Birgün ve Cumhuriyet'te yer alan haberlere sosyal medyadan tepki gösterdi. Bayraktar, TEKNOFEST'in şahsın değil milletin festivali olduğunun altını çizerek, "Bu algı oyunları ve iftiralar ülkemizin tam bağımsız ve müreffeh geleceği önünde asla duramayacak" ifadelerini kullandı.