Bakan Tunç'tan Dilara Çiçek açıklaması: Bunlar eski Türkiye manzaraları

Diş hekimliği öğrencisi Dilara Çiçek'in ‘Diş Hekimliği Kongresi'nde görev alma talebi başörtüsü nedeniyle geri çevrildi. Konuya ilişkin değerlendirmelerde bulunan Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, ''Kişinin dini, dili, ırkı, kıyafetinde bir ayrımcılık yapılıyorsa bu TCK'ya göre suçtur. Hapis cezası vardır. Savcılık bu konuyu araştırıyor. İfadeler alınacak. Takipçisiyiz. Bunlar eski Türkiye manzaraları. Türkiye, eski Türkiye değil'' dedi.

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, 24 TV Özel Yayını'nda Melik Yiğitel'in sorularını cevapladı.

Diş hekimliği öğrencisi Dilara Çiçek'in başörtüsü nedeniyle ayrımcılığa uğramasını değerlendiren Bakan Tunç, "Dilara kızımızın şikayeti basına yansıyınca hemen soruşturma açıldı. Kişinin dini, dili, ırkı, kıyafetinde bir ayrımcılık yapılıyorsa bu TCK'ya göre suçtur. Konuya ilişkin hemen soruşturma açıldı. Bu suçtur, hapis cezası vardır. Dilara Çiçek başörtüsü nedeniyle ayrımcılığa uğradı" ifadelerini kullandı.

"BUNLAR ESKİ TÜRKİYE MANZARALARI"

Bakan Tunç, yaşananların eski Türkiye manzaraları olduğunu belirtirken, "Türkiye, eski Türkiye değil. Biz görevdeyken Türk Ceza Kanunumuzda Nefret ve Ayrımcılık suçunu düzenledik. Kişinin dini, dili, ırkı, kıyafeti nedeniyle engellenmesi, ayrıştırılması Türk Ceza Kanunu'na göre bir suçtur. Savcılık bu konuyu araştırıyor. İfadeler alınacak. Takipçisiyiz. Bunlar eski Türkiye manzarasıdır. Yargının bu konuda duyarsız kalması mümkün olamazdı. Yeni Türkiyemizde bu manzaraların yaşanmaması için çalışıyoruz." dedi.

28 Şubat kafası değişmedi

28 Şubat'ı tekrar hissettim

Bakan Tunç duyurdu! 28 Şubat zihniyetine soruşturma açıldı

28 Şubat zihniyetiyle hukuk mücadelesi! Dilara Çiçek: Asla susulmamalı