Bakan Selçuk AKŞAM Web TV'ye konuştu! 'Öğretmene ek atama için çalışıyoruz'

Bakan Selçuk AKŞAM Web TV'de! 'Ek atamalar için uğraşıyoruz' Bakan Ziya Selçuk, zorunlu çalışma yükümlülüğüne bağlı tayinlerin ağustos sonuna kadar tamamlanacağını belirterek, bu yıl 20 binde kalan atamalar konusunda da “Ek atama için çalışıyoruz” dedi.

AKŞAM Web TV'ye katılan Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, aksam.com.tr Genel Yayın Yönetmeni Serkan Fıçıcı'nın soruların cevapladı. Kovid-19 sürecinde çocukların, velilerin yanında olmak için yoğun bir mesai harcadıklarını anlatan Selçuk şunları söyledi:

UZAKTAN EĞİTİM: Tatmin edici sonuçlar aldığımızı düşünüyoruz. Bunu neye göre belirliyoruz? Bunu dünyadaki sistemlerin işleyişle kıyaslayarak belirliyoruz.

ATAMALAR: Atamalar bu yıl 20 binle sınırlı kaldı. Ek atama için çalışıyoruz. Engelli öğretmenlerin atanmaları konusunda çalışmalarımız tüm hızıyla sürüyor.

İL DIŞI TAYİNLER: Kadrolu öğretmenlerimizin il içi, il dışı isteğe ve zorunlu çalışma yükümlülüğüne bağlı tayinleri Temmuz ayı başından başlayarak Ağustos ayının sonuna kadar bitecek. İsteğe bağlı yer değiştirmelerin duyurusu Haziran ayında yapılacak.

SINAVLARDA SON DURUM: Öğrencilere sınav yok desek çocuklar kendilerini bırakıyor. Bizim derslerimiz sarmaldır bir haftasını kaçırdığınızda sonrasında bunu telafi etme imkanı kalmaz. Mevzuatta 6 sınav yapmamız gerekiyor ama olağanüstü dönemden dolayı tek dönem 1 sınav yapıyoruz. Emin olsunlar onların hayrına olmayan hiçbir iş yapmayız.

PANDEMİ SONRASI: Dönem zor bir dönem bizler şikayet değil çözüm makamıyız. Onların geleceğini tasavvur etmeliyiz. Salgın sonrası döneminde öğretmenlerimiz için de daha bilinçli istekli bu ülkenin evlatlarını dünyadaki akranlarıyla yarışacak şekilde ahlaklı ve donanımlı bir kuşak olarak önemseyeceğinin farkındayım.

NEDEN MARLON BRANDO?: #20yearschallenge etiketiyle herkesin 20 yıl önceki fotoğraflarını paylaştığı akıma Marlon Brando'nun fotoğrafını paylaşarak katılan Bakan Selçuk, bu konuda da şu ifadeleri kullandı: "Herkes kendi fotoğrafını paylaşıyor ama ben hem bu 'challenge' muhabbetine dikkat çekmek hem de küçük bir gülümseme olsun küçük bir nükte olsun istedim. Bugünlerde hepimizin gülmeye ihtiyacı var."