Bakan Pakdemirli açıkladı: ÇKS başvuru tarihi 1 Eylül'e kadar uzatıldı

Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, ''Çiftçi Kayıt Sistemi (ÇKS) son başvuru süresini gelen talepler çerçevesinde, 1 Eylül tarihine kadar uzattık.'' dedi.

Bakan Pakdemirli bir dizi açıklamalarda bulundu. Önemli bir duyuruyu paylaşan Pakdemirli, "Çiftçi Kayıt Sistemi (ÇKS) son başvuru süresini gelen talepler çerçevesinde, 1 Eylül tarihine kadar uzattık." dedi.

100 MİLYON TL'Yİ AŞAN CİRO

Bakan Pakdemirli ,Dijital Tarım Pazarı (DİTAP) lansmanından bu yana sisteme 25 binden fazla çiftçinin kayıt yaptırdığını belirterek, "Cirosu 100 milyon lirayı geçti." ifadelerini kullandı.

Pakdemirli sözlerini şöyle sürdürdü:

Tüm illerimizi “sınıflandırılan çiğ süt desteklemesi” kapsamına alarak, sütümüzün kalitesine göre ilave destek primi ödeyeceğiz. COVİD-19 sürecinde, süt üreticisi ve besicimizi korumak amacıyla, bu yıl küçük aile işletmelerine yem desteği vereceğiz.

KURBANLIK HAYVAN SATIŞLARI

Kurbanlık hayvan satışları kapsamında gerekli tedbirlerin alındığını ifade eden Pakdemirli, "Bu yıl kurbanlık vasfı taşıyan yaklaşık 3,6 milyon Küçükbaş ve 1,2 milyon büyükbaş hayvan mevcuduna sahibiz. Bakanlık olarak; teknik, hijyenik ve hayvan sağlığı konularında gerekli tedbirlerimizi aldık." şeklinde konuştu.

Açıklamasında ihracata ilişkin değerlendirmelerde bulunan Pakdemirli, "Patates, soğan, limonda ihracatı başlattık" dedi.