Bakan Kurum: Polemik işinize geldi, arada ANKAPARK çürüdü

ANKAPARK kaderine terk edildi! ''Siyasi malzeme yapıp çürüttünüz'' Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, CHP'nin ANKAPARK'ı siyasi malzeme yaparak şova dönüştürdüğünü belirterek “Ankara'nın göbeğindeki bu mekanın çürümesine göz yummanızı anlayamıyoruz” dedi.

ANKAPARK 20 Mart 2019'da 'Wonderland Eurasia' adıyla ziyarete açıldı. Yapımının ardından 6'ncı ihalede park işletmeciye verildi ancak 2020'de kapatıldı. Ankara Büyükşehir Belediyesi, atıl durumda bulunan ANKAPARK'ı devralmak için tahliye davası açtı, devir 18 Temmuz'da gerçekleşti. Bu süreçte ise ANKAPARK kaderine terk edildi, çürümeye bırakıldı.

Parkın içi talan edildi, sadece 2021'den bugüne kadar 87 hırsızlık olayının yaşandığı belirtildi. Ankara Büyükşehir Belediyesi ise bu güne kadar ANKAPARK'ın kaderini belirlemek için sadece anket yaptı.

ANKARA İÇİN DERTLEN

Konuyla ilgili konuşan Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum "Ankara'nın göbeğinde bulunan bu mekanın çürümesine göz yummanızı anlayamıyoruz" diyerek şunları kaydetti: "Bugünkü belirsiz mahkeme durumu, sürünceme halini siz suistimal ettiniz. Polemik sizin işinize geldi. Sürekli bir mahkeme süreci, yapım süreci, güvenlik süreci diyerek bahaneler ürettiniz. ANKAPARK'ı siyasi ikbaliniz için bir basamağa dönüştürmenize bu millet müsaade etmez. Artık şu CHP'nin o bilindik zihniyetinden vazgeçin, bahane üretmeyi bırakın. ANKAPARK'ta fotoğraf vermek, çekilen videolarla film yapmak ve sosyal medyada anket başlatmakla başkan olunmaz. Ankara için dertleneceksin, sorunun değil çözümün parçası olacaksın. Ankara'nın çocukları için başlayacaksın, bitireceksin, vatandaşa armağan edeceksin."

Ankara Büyükşehir Belediyesi'nin yaptığı ankete ilk 3 gün 59 bin 149 kişi katılırken, bunlardan 14 bin 884'ü 'yeşil alan', 11 bin 215'i 'hayvanat bahçesi', 8 bin 425'i 'Atatürk Orman Çiftliği', 7 bin 343'ü 'yürüyüş alanı', 2 bin 751'i ise 'eğlence alanı' olması yönünde oy kullandı.

ABB Başkanı Mansur Yavaş geçtiğimiz gün İyi Parti Genel Başkanı Meral Akşener ile ANKAPARK'ı gezmişti.