Bakan Kurum İzmir'de depremzedelerin yeni konutlarını inceledi: ''Ben CHP'liydim, siz sözünüzde duruyorsunuz''

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, İzmir'de depremzedeler için yapılan konutları inceledi. Gezisi esnasında Bakan Kurum'un karşısına çıkan vatandaşlar, ''Siz sözünüzde duruyorsunuz, hepinize çok teşekkür ederiz'' ifadelerini kullandılar.

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, 30 Ekim'de İzmir'de yıkıma neden olan 6,6 büyüklüğündeki depremin ardından yıkılan binaların yerine yapımı süren konut projelerini inceleyerek bilgi aldı. Yıl sonu itibari ile konutların teslimine başlayacaklarını belirten Bakan Kurum, "Bu alan İzmir'de bir cazibe merkezi olacak" dedi.

Bakan Kurum'un gezisi esnasında karşılaştığı vatandaşlar kendisine ve AK Parti'ye teşekkür etti.

Depremde evi yıkılan iki çocuk annesi bir kadın, "Benim evim yıkıldı. İnşaat şu anda yapılıyor. O kadar memnunum ki elim ayağım titriyor. Politika yapmıyorum. Önceden CHP'liydim. Size çok teşekkür ediyorum. Benim başımdan geçenleri söylüyorum. Sözünüzün arkasında duruyorsunuz. Yaptığınız işi bitiriyorsunuz. Bu bizim çok hoşumuza gidiyor. Cumhurbaşkanımıza da saygılarımızı sunuyorum" dedi. Bakan Kurum kadın ile olan diyaloğunu 'İzmirli kardeşlerimize söz verdik' başlığıyla Twitter adresinden paylaştı. 3 milyon 750 bin metrekare büyüklüğünde rezerv alanı belirlediklerini söyleyen Bakan Kurum, "Toplam 3.516 rezerv konut inşa ediyoruz. Kaba inşaatı bitme aşamasına geldi. Yıl sonu itibari ile burada teslimlere başlayacağız ve önümüzdeki yıl haziran ayında bu alan, İzmir'de bir cazibe merkezi olacak. Yeni bir uydu kentin inşasını başlatmış olduk" dedi.