Bakan Kurum Elazığ'daki depremin merkez üssü Sivrice'de incelemelerde bulundu

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, ''Allah göstermesin, bundan sonraki bir depremde ne Sivrice ne de Elazığ'da enkaz altında kimseyi aramak istemiyoruz. Bu anlayışla, bu titizlikle çalışmalarımızı yürütüyoruz.'' dedi.

AA

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, Elazığ'daki temasları kapsamında Bizmişen Mahallesi'ndeki toplu konut şantiyesinde gerçekleştirilen koordinasyon toplantısına katıldı, şantiye alanındaki örnek daireyi gezdi, yürütülen çalışmalarla ilgili bilgi aldı.

AA'nın aktardığı habere göre, daha sonra kentte 24 Ocak'ta meydana gelen depremin merkezi üssü Sivrice ilçesinde incelemelerde bulunan Kurum, kendisini karşılayan vatandaşların sorunlarını ve taleplerini dinledi.

Vatandaşların sorularını cevaplayan Murat Kurum, burada yaptığı konuşmada, depremin ardından yürütülen projelerde amaçlarının vatandaşın sağlam ve güvenli konutlarda yaşaması olduğunu belirtti.

"19 BİN 300 BAĞIMSIZ BÖLÜME İLİŞKİN ÇALIŞMAYI BAŞLATTIK"

Yaşanan depremde kiminin akrabasını, çocuğunu, bir yakınını ya da komşusunu kaybettiğini, kiminin de enkaz altından yaralı çıkarıldığını ifade eden Murat Kurum, şu şekilde konuştu:

Kurum, o günden bu yana vatandaşların mağdur olmaması için süreci çok dikkatli, çok hassas bir şekilde yürütmeye gayret gösterdiklerini dile getirerek, "Elazığ genelinde 19 bin 300 bağımsız bölüme ilişkin çalışmayı başlattık. İnşallah 8'inci ayın sonundan itibaren vatandaşlarımıza etaplar halinde teslimlerini yapacağız ve inşallah bir yıl içerisinde de tamamını teslim etmiş olacağız." ifadesini kullandı.

Yapılacak konutlar için yöresel mimariye uygun, az katlı, yaşanabilir, her türlü detayı vatandaşlar adına düşündüklerini anlatan Bakan Kurum, kentte yapılan projelerin Türkiye'ye örnek olmasını istediklerini aktardı.

"FAY HATTININ GEÇTİĞİ ALANDA HİÇBİR ŞEKİLDE YAPILAŞMAYA MÜSAADE EDEMEYİZ"

Başkan Recep Tayyip Erdoğan'ın talimatları doğrultusunda tüm ekiplerin hassasiyetle çalıştığını vurgulayan Kurum, şunları kaydetti:

İlçede uygun görülen alan içerisinde 419 konutluk, bölge mimarisine uygun bir proje tasarımı yaptıklarını bildiren Murat Kurum, bu projenin Sivrice'yi sadece Elazığ'ın değil bölgenin cazibe merkezi merkezi haline getireceğini belirtti.

Kurum, proje içerisinde ihtiyaç duyulabilecek tüm sosyal donatıların yer alacağına işaret ederek, şöyle konuştu:

"SAĞLAM BİNALARI YIKMAK DURUMUNDA DEĞİLİZ"

Bakan Kurum, proje alanı içerisinde kalan, ancak binası sağlam olduğu için yıkılmasını istemeyenlerin taleplerini değerlendireceklerini söyledi.

"Eğer bu alan içerisinde kalan bina hasarsız ise yeni ise veya hakikaten bizim incelemelerimizde sağlam çıktıysa ve projemizi çok ciddi anlamda etkilemiyorsa, hiçbir binayı yıkmayız. Bina sağlam değil ise tespitlerimizde az hasarlı bile olsa yerine gidip baktığımızda, deneylerini yaptığımızda, bu bina riskli ise o binayı yıkmak durumundayız." ifadelerini kullanan Kurum, şunları söyledi: