Bakan Koca paylaştı: İşte illerin renk kodu haritası

Sağlık Bakanı Koca, yeni normalleşme döneminde illerin risk değerlendirme kriterlerine göre 4 kategoriye ayrıldığını belirterek, illerin renk kodu haritasını paylaştı.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, illerin risk değerlendirme kriterlerine göre 4 kategoriye ayrıldığını duyurdu.

Bakan Koca, Twitter'dan paylaştığı haritada, düşük riskli (mavi), orta riskli (sarı), yüksek riskli (turuncu) ve çok yüksek riskli (kırmızı) olarak kategorilerin belirlendiğini belirtti.

Haritaya göre normalleşme adımlarının uygulanacağını aktaran Koca, "Tedbirli ve kademeli normalleşecegiz." ifadelerini kullandı.

DÜŞÜK RİSKLİ (MAVİ) İLLER

Uşak, Şanlıurfa, Diyarbakır, Bingöl, Muş, Bitlis, Batman, Mardin, Siirt, Şırnak, Hakkari, Van, Ağrı ve Iğdır Kovid-19'da düşük riskli (mavi) iller olarak açıklandı.

ORTA RİSKLİ (SARI) İLLER

Ankara'nın yanı sıra Bursa, Manisa, Aydın, Denizli, Isparta, Afyonkarahisar, Eskişehir, Çankırı, Kastamonu, Karabük, Bartın, Çorum, Yozgat, Kırşehir, Nevşehir, Sivas, Kahramanmaraş, Adana, Gaziantep, Hatay, Malatya, Erzincan, Tunceli, Elazığ, Bayburt, Erzurum ve Kars da orta riskli (sarı) kategoride yer aldı.

YÜKSEK RİSKLİ (TURUNCU) İLLER

İstanbul ve İzmir'in yanı sıra Kırklareli, Tekirdağ, Kocaeli, Yalova, Çanakkale, Muğla, Antalya, Kütahya, Bilecik, Düzce, Bolu, Zonguldak, Karaman, Mersin, Niğde, Kırıkkale, Kayseri, Kilis, Artvin ve Ardahan, Kovid-19 vakaları bakımından yüksek riskli (turuncu) iller oldu.

ÇOK YÜKSEK RİSKLİ (KIRMIZI) İLLER

Edirne, Balıkesir, Sakarya, Burdur, Konya, Aksaray, Sinop, Samsun, Amasya, Tokat, Ordu, Giresun, Gümüşhane, Trabzon, Rize, Osmaniye ve Adıyaman, çok yüksek riskli (kırmızı) kategoride açıklandı.

BAKAN KOCA'DAN "RİSK KATEGORİSİ" AÇIKLAMASI

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, sosyal medya hesabı Twitter'dan yaptığı paylaşımda illerin risk kategorilerine ilişkin açıklamada bulundu.

Bakan Koca paylaşımında şu ifadeleri kullandı: