Türkiye'deki koronavirüs vaka sayısı 47'ye yükseldi

Sağlık Bakanı Koca, Türkiye'deki koronavirüs vakalarına ilişkin son dakika bilgilerini paylaştı. Gece yarısı itibarıyla 29 yeni tanı koyulduğunu kaydeden Koca, yeni tanı koyulanlarla birlikte toplam hasta sayısının 47 olduğunu bildirdi.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Türkiye'deki koronavirüs (Kovid-19) vakalarına ilişkin son verileri açıkladı. Gece yarısı itibarıyla 29 yeni tanı koyulduğunu belirten Koca, "Yeni tanı konanlarla birlikte toplam hasta sayımız 47 oldu. Son 29 vakanın tamamı doğrudan veya dolaylı olarak ABD, Orta Doğu ve Avrupa temaslıdır, 3'ü ise umreden döndü." ifadelerini kullandı.

Resmî Twitter hesabından açıklamalarda bulunan Koca, "Yurt dışı teması risk olmaya devam edecek. Tedbirleri sıkı uygulayalım." uyarısında bulundu.

"TEDBİRLERİ SIKI TUTALIM" ÇAĞRISI

Yeni tip koronavirüse ilişkin tedbirlerin sıkı tutulmasını isteyen Koca, "Tespit edilen her vaka toplum için risk olmaktan çıkmıştır. Her yeni tanı üzücü fakat sizin için bir güvencedir." ifadelerini kullandı.

Salgınlarda olayların panikle kontrolden çıktığını, tedbir ve paniğin birbirinin zıttı olduğunu vurgulayan Koca, "Tedbirleri sıkı tutalım. Virüsle temas ihtimalini sıfırlayalım." çağrısında bulundu.

İLETİŞİM BAŞKANLIĞI PAYLAŞTI

İletişim Başkanlığı Türkiye'de 47 vaka tespit edildiğini hatırlatarak 17 Mart 2020, saat 00:00 itibarıyla Türkiye ve dünya genelinde yeni tip Koronavirüs ile ilgili infografikli bir paylaşımda bulundu.