Bakan Kasapoğlu: Sarıkamış, şanlı bir destan, hüzünlü bir ağıttır

Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Kasapoğlu, Sarıkamış Harekâtı'nın 107. Anma Töreni'nde konuştu. Kasapoğlu, ''Bizim gençlerimiz yalnız bu ülke ve coğrafya için değil, sahip oldukları adalet anlayışı, merhameti ve vefasıyla tüm insanlık için büyük bir umudu teşkil ediyor.'' ifadesinde bulundu.

Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Kasapoğlu, "Bizim gençlerimiz yalnız bu ülke ve coğrafya için değil, sahip oldukları adalet anlayışı, merhameti ve vefasıyla tüm insanlık için büyük bir umudu teşkil ediyor." dedi

Bakan Kasapoğlu, konuşmasında şu ifadelere yer verdi:

"Aziz vatan için şahadete yürüyen tüm şehitlerimizi büyük bir hürmetle, minnetle ve rahmetle yadediyorum. Tüm vatan sathı şehitlerimizin kanlarıyla yazdıkları bir kahramanlık abidesidir. Ecdadımız büyük cesareti ile millet olma şuurunu bize kutlu bir emanet olarak bırakmıştır. Sarıkamış'ın hikayesi hem şanlı bir destan hem de hüzünlü bir ağıttır. 107 yıl Sarıkamış'tan geçen yol Asya bozkırların günümüze uzanan bin yıllık hikayedir. Çanakkale'de zafer kazanan kahramanlar ile Sarıkamış'ta can verenler aynı ruhu taşıyan farklı bedenlerdir. Bizler bin yıllık cesaretle, ferasetle, sadakatle bir olarak, beraber olarak yürümeye devam ediyoruz. Yolumuz lider ülke idealinden geçiyor. Yolumuz ecdadını anmak için yola düşen gençlerin kalbinden, enerjisinden, zihninden geçiyor. Gençlerimiz yalnız bu coğrafya için değil sahip oldukları adalet anlayışıyla tüm insanlık için büyük bir umudu temsil ediyor. Sarıkamış'ta son nefesini verenlerin emeği 1923'te kurulan bağımsız Türkiye Cumhuriyeti ile meyvesini vermiştir. Şehit kanları ile sulanan bu fidan aradan geçen yüz yılda koskoca bir çınara dönüşmüştür. O çınar bugün dosta güven düşmana korku vermektedir. O çınarı hep birlikte daha da büyüteceğiz, daha da güçlendireceğiz.

Ecdadımızın canları pahasına koruduğu bayrağı olimpiyatlarda gururla dalgalandıran sporcularımızı güçlendirmeye, onların başarılarını daha da büyütmeye devam edeceğiz. Onların her biri ile iftahar ediyoruz. Bu memleketin bütün çocukları ile bütün gençleri ile gurur duyuyoruz. Ülke olarak gençlerin hem üreten hem de bu kutlu emaneti yarınlara daha güçlü taşıma anlayışı ile yetişmeleri bizim için en büyük öncelik. Başımız dik, alnımız açık milletimizin emrinde dosdoğru çalışmaya, bu aziz millete hizmetkar olmaya devam edeceğiz. Sarıkamış'ın aziz ve kahraman evlatları emin olsun ki onların emanetleri emin ellerdedir. Şehitlerimizi şahadetlerinin 107. yılında rahmetle ve minnetle anıyorum. Sizleri saygı ile sevgi ile selamlıyorum."