Bakan Fidan'dan 'onlarla sorunluyuz' çıkışı: 3 ülkeye YPG uyarısı!

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Türkiye'nin terörler mücadeledeki etkin kararlığının altını çizerek ''YPG konusunda problemli olduğumuz 3 ülke var. ABD, İngiltere ve biraz da Fransa. Amerika'nın oradaki varlığını devam ettiriyor. Biz her düzlemde bu sıkıntıyı gündeme getiriyoruz. Bunun ittifakın ruhuna aykırı olduğu, Türkiye'nin böyle bir gerçeklikle yaşamayacağı konusunda mümkün olan en üst diplomasiyi yürütüyoruz.'' dedi.

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, katıldığı canlı yayın programında Türkiye'nin dış politikasına ve gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

"YPG KONUSUNDA 3 ÜLKEYLE SORUNLUYUZ"

Suriye ve Irak'ta terörle mücadelede kararlılık mesajı veren Bakan Fidan, terör örgütü YPG konusunda 3 ülke ile sorunlu olduklarını vurgulayarak "ABD, İngiltere ve biraz da Fransa. Amerika'nın oradaki varlığını devam ettiriyor. Biz her düzlemde bu sıkıntıyı gündeme getiriyoruz." dedi

Söz konusu üç ülkeye yönelik yürütülen diplomatik temaslara değinen Bakan Fidan "Karşı taraf size anlamsız davranıyorsa burada kendi çıkarından ziyade size yönelik kasıt olduğu açıktır. Ortaya koyacağınız başka davranış modelleri var. Amerika ve İngilizlere hep şunu söylüyoruz; sizin terörle mücadelede hassasiyetin daha fazlasını biz PKK ile mücadelede taşıyoruz. Bu tehdit kendi kendini kaldırana ve başka şekilde kaldırılana kadar devam edeceğiz. Belli bir anlayış düzeyine ulaştığımızı düşünüyorum. Karşı tarafın elinde herhangi haklı argüman yok. Bunların bize karşı olmadıklarına dair ellerine argüman yok. Niyetlerimizin ne kadar ciddi olduğumuzu biliyorlar. Sayın Cumhurbaşkanımızın iradesini defaatle göstermiş durumdayız. Sabır ve akılla bu konuda belli bir noktaya gelinmesini, PKK'nın aramızdan çekilmesini istiyoruz." sözlerini kullandı.

BAKAN FİDAN BRICS'E KATILACAK MI?

Bakan Fidan BRICS'e katılıma ilişkin görüşmelerinin sürdüğünün altını çizerek "BRICS üyesi ülkelerle görüşmelerimiz sürüyor. BRICS'in AB'ye nazaran farklı ve güzel tarafı bütün medeniyetleri, ırkları bünyesinde barındırıyor olması." diye konuştu.

Bakan Fidan "Biraz daha kurumsal hale dönüşebilirse ciddi fayda üretir. Bizim buradaki ilişkilerimiz, diyaloglarımız son derece normal. BRICS üyesi ülkelerle ilişkilerimizi iyi tutmaya çalışıyoruz" dedi.