Bakan Fidan, NATO'da uyardı: Katliam durmazsa bu ateş başkalarını da yakar

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, ''Gazze'deki katliam, soykırım durdurulamazsa ve iki devletli çözüme gidilmezse, bu sorunun giderek daha da büyüyeceğinin, evrileceğinin, başka aktörleri de içine alacağının ve küresel bir soruna dönüşeceğinin altını tekrar çizdik'' dedi.

NATO üyesi ülkelerin dışişleri bakanları, Çekya'nın başkenti Prag'da bir araya geldi. Toplantıda, temmuzda Washington'da düzenlenecek NATO Liderler Zirvesi hazırlıkları, Ukrayna'ya destek, NATO'nun caydırıcılığı, savunma planları ve Asya-Pasifik'teki ortaklarla ilişkilerin güçlendirilmesi konuları ele alındı.

BLINKEN İLE 'ATEŞKES'İ GÖRÜŞTÜ

Bakan Fidan, toplantısı sonrası yaptığı açıklamada, İsrail'in Gazze'deki soykırım saldırılarına değindi. "Türkiye, Gazze sorununa dikkati çeken hemen hemen tek ülke oldu" diyen Fidan, "Gazze'deki katliam, soykırım durdurulamazsa ve iki devletli çözüme gidilmezse, bu sorunun giderek daha da büyüyeceğinin, evrileceğinin, başka aktörleri de içine alacağının ve küresel bir soruna dönüşeceğinin altını tekrar çizdik" ifadelerini kullandı. Fidan, "Türkiye'ye yönelik bazı üye ülkelerin yürüttüğü kısıtlamaların kabul edilemez olduğunu ve bunların kaldırılması gerektiği konusundaki kararlılığımızı yineledik" dedi. Bakan Fidan, Biden'ın açıkladığı ateşkes teklifinin ardından ABD'li mevkidaşı Blinken ile de bir telefon görüşmesi gerçekleştirdi.