Bakan Fidan, Kurum'u anlattı: Projeleri hazırlar bitirir, hayata geçirir

Dışişleri Bakanı Fidan ve İBB adayı Kurum, Türkiye Gençlik STK'lar Platformu'nca düzenlenen programa katıldı. Bakan Fidan, Kurum'u şöyle anlattı: “Felaketlerden ders aldığımızı göstermek istiyorsak, Kurum'un büyükşehir belediye başkanı olması gerekiyor.”

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan ve Cumhur İttifakı'nın İBB Başkan adayı Murat Kurum, Türkiye Gençlik STK'lar Platformu'nca düzenlenen programda gençlerin sorularını yanıtladı. "Ben Murat Bey'i gerçekten çok sıkıntılı konularda, çok stresli konularda nasıl çalıştığını, nasıl olayları yönettiğini yıllarca gördüm" diyen Fidan şöyle konuştu: "Kendisinin bakanlık yaptığı 5 yıl içerisinde herhalde sayısız Kabine toplantısına katıldık. Benim aklımda kalan hep aynı fotoğraf kendisiyle ilgili... Sürekli bir yerde bir sıkıntı olmuştur, bir sel olmuştur, deprem olmuştur, yangın olmuştur, evler yıkılmıştır, köyler mahvolmuştur... Murat Kurum projeleri hazırlıyor. Daha sonra başlatıyor ve bitiriyor, hayata geçiriyor. Felaketlerden ders aldığımızı göstermek istiyorsak, Murat Kurum'un büyükşehir belediye başkanı olması gerekiyor. İstanbul halkının İstanbulluların da emaneti değerli kardeşimize sayın başkanımıza 31 Mart akşamı teslim edeceğine canı gönülden inanıyorum."

FETRET DEVRİNİ BİTİRECEĞİZ

Girdikleri her bir mücadelede dava arkadaşlarıyla birlikte çalışıp millete mahcup olmadıklarını dile getiren Kurum, "Sadece İstanbul diyerek İstanbul'un sorunlarına odaklanıyor ve bunları çözmek için 5 yıldaki fetret dönemini bitirecek adımları atmak istiyoruz. İnşallah 9 gün sonra İstanbul'un bu kötü gidişatına son vereceğimiz bir seçime gidiyoruz" diye konuştu. Kurum, tek gündemlerinin İstanbul olduğunu, şehrin sorunlarını çözmek için büyük bir ekiple yüzlerce proje ürettiklerini söyledi.

KURUM'DAN 39 İLÇENİN BAŞKAN ADAYINA 'HAZIR MIYIZ' TWEETİ

İBB adayı Kurum, #BirlikteBaşaracağız etiketiyle, 39 ilçenin başkan adaylarına İstanbul tweeti attı. Her başkana özel paylaşım yapan Kurum, "Sizinle birlikte yepyeni bir başarı hikayesi yazacağız. 1 Nisan sabahı İstanbul için aydınlık günlerin başlangıcı olacak" diye yazdı. Başkanlar da Kurum'un tweetini alıntılayarak cevap verdi.

GEZİCİ'YE GÖRE MURAT KURUM 0,7 PUAN ÖNDE

Gezici Araştırma, 15-17 Mart tarihleri arasında İstanbul'da yaptığı anket çalışmasının sonucunu açıkladı. Anketin, 5868 katılımcıyla gerçekleştirildiğini belirtti.

AKP - Murat Kurum: Yüzde 42,3

CHP - Ekrem İmamoğlu: Yüzde 41,6

DEM Parti - M. Danış Beştaş: Yüzde 5,9

Yeniden Refah Partisi - Mehmet Altınöz: Yüzde 4,3

İYİ Parti - Buğra Kavuncu: Yüzde 2,5