Bakan Fidan, Filistin'in tanınması için Riyad'a gidiyor

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, hafta sonu Riyad'a ziyaret gerçekleştireceğini belirtti. Bakan Fidan, Filistin devletini tanıma konusunda neler yapılabileceğini görüşeceklerini bildirdi.

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, İstanbul'da Yeni Zelanda Başbakan Yardımcısı ve Dışişleri Bakanı Winston Peters ile ortak basın toplantısı düzenledi. Irak ziyaretinin tarihi önemde olduğu belirten Bakan Fidan, Irak ile terörle mücadelede işbirliğinin güçleneceğini kaydetti. Fidan, özellikle bölgesel faktörlerle sağlanan görüşmelerin önemli yer tuttuğunu kaydetti. Filistin devletini tanıma konusunda Türkiye ve ortakları arasında yoğun işbirliği olduğunu vurgulayan Fidan, "Gazze işgali dünyada ezenlerle ezilenlerin mücadelesi oldu" diye konuştu. Hafta sonu Riyad'a ziyaret gerçekleştireceğini kaydeden Fidan, İslam İşbirliği Teşkilatı Arap Ligi üyeleri ile bir araya gelerek Filistin devletini tanıma konusunda neler yapılabileceğini görüşeceklerini bildirdi.

ERDOĞAN, HEYETİ KABUL ETTİ

Başkan Erdoğan da, Yeni Zelanda Başbakan Yardımcısı ve Dışişleri Bakanı Peters ile beraberindeki heyeti kabul etti. Vahdettin Köşkü'nde gerçekleşen kabulde Bakan Hakan Fidan, Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun, Cumhurbaşkanı Dış Politika ve Güvenlik Başdanışmanı Büyükelçi Akif Çağatay Kılıç da yer aldı.