Bakan Fidan: Çağrımız değerli, Şam dikkate alsın

Bakan Fidan, Suriye ile normalleşme için “Cumhurbaşkanımız liderlik vizyonunu kullanarak en üst düzeyden bir barış çağrısında bulunmuştur. Umarım bunun değerini anlarlar” dedi.

AA

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Suudi mevkidaşı Faysal bin Ferhan'ı İstanbul'da ağırladı. Görüşme sonrası düzenlenen ortak basın toplantısında konuşan Fidan, Suriye ile normalleşme süreci ile ilgili şunları söyledi:

ÇÖZÜM İÇİN KAFAMIZ NET

"Suriye ilgili olarak Cumhurbaşkanımız liderlik vizyonunu kullanarak en üst düzeyden bir barış çağrısında bulunmuştur. Bu son derece kıymetli bir çağrıdır. Umarım bunun değerini anlarlar. Bu herhangi bir zayıflığın durduğu yer değildir. Bu çağrı önemli bir çağrı, bizim beklentimiz bunun dikkate alınmasıdır. Suriye'de çok karışık bir tablo var. Alanda Rusya ve İran var, milisler var, kaçakçılar var, İsrail saldırıları var. Bütün bu karışıklıkları göz önüne alıyoruz, bu konuda kafamız net. Sadece kendimizi düşünmüyoruz. Suriye'nin ihtiyaçları neler bunlara da bakıyoruz."

YAPICI ROL OYNASINLAR

"Şunun altını çizmek isterim. Biz muhaliflerle ilgili durduğumuz yeri değiştirmiyoruz. Onları yarı yolda bırakmamız gibi bir şey söz konusu değil. Bu kardeşlerimiz bulundukları bölgede ülkemize daha fazla göçmen gelmesini engelliyor. Ülkemizin güvenliği için fevkalade adım atıyorlar. Teröre karşı omuz omuza mücadele ettik. İçeride mülteci kardeşlerimiz için politikamız değişmemiştir. Zorla kimseyi buradan gönderecek değiliz. Biz barışı ve diyalogu aramaya devam edeceğiz. Burada Rusya ve İran'ın yapıcı rol oynamasını bekliyoruz. Suudi kardeşlerimizle de bunu konuştuk. Onların da yapıcı rol oynayacakları yönünde bir mutabakatımız oldu."

SUUDİ BAKAN DOLMABAHÇE'DE

Başkan Erdoğan, Suudi Dışişleri Bakanı Faysal bin Ferhan Al Suud'u Dolmabahçe Çalışma Ofisi'nde kabul etti.