Bakan Ersoy turizm temsilcileriyle bir araya geldi

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy turizm sektörü temsilcileriyle bir araya gelerek el birliğiyle Uludağ'ı tekrar eski ışıltılı günlerine geri döndüreceklerini belirtti.

AA

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, Uludağ'da bir otelde turizm sektörü temsilcileriyle bir araya gelerek toplantıya katıldı. Toplantının açılış konuşmasını yapan Bakan Ersoy, Uludağ'ın tekrar eski ışıltılı günlerine geri döndürüleceğini, bölgedeki yetki karmaşasının sona erdirileceğini ve bölgedeki yatırımların artırılacağını vurguladı.

AA'nın haberine göre, Uludağ'daki bir otelde turizm sektöründen temsilcilerle bir araya gelen Ersoy, toplantının açılışında konuşma yaptı. Ersoy, Uludağ alanında farklı kurumlara tanınmış idari yetkilerden kaynaklanan yetki karmaşasının ziyaretçiler ve yatırımcılar bakımından çok uzun ve ağır bürokratik süreçlerin yaşanmasına neden olduğunu söyledi.

Bakan Ersoy, bu eşsiz alanın hak ettiği şekilde korunması, kullanılması ve turizm açısından nitelikli standartlarda planlanmasının yapılması amacıyla Uludağ Alan Başkanlığını kurduklarını dile getirdi.

"ÇALIŞMALAR HIZ KESMEDEN DEVAM ETMEKTEDİR"

7432 sayılı Uludağ Alanı Hakkında Kanun'la sınırları belirlenen bölgede yetkinin Uludağ Alan Başkanlığına verildiğini, alanın tek elden yönetilmesi sağlanarak yetki karmaşasının önüne geçildiğini ve yatırımlarla ilişkili suni karlama, otopark düzenlenmesi, muhtelif işlerle alan planları gibi çalışmaların hız kesmeden devam ettiğini vurgulayan Ersoy, şunlara dikkat çekti:

"Başkanlık hizmet birimleri oluşturularak komisyon üyeleri görevlendirilmeleri tamamlandı. Uludağ Alan Komisyonu 7 Eylül tarihinde ilk toplantısını yaparak geçiş dönemi koşulları belirlenmiştir. 47 kişilik personel alımı Resmi Gazete'de yayımlanmış, alıma ilişkin çalışmalar devam etmektedir. Uludağ alanında 2024 yılında yapılacak yatırımlara ilişkin çalışmalar hız kesmeden devam etmektedir"

"EL BİRLİĞİYLE BURAYI TEKRAR ESKİ IŞILTILI GÜNLERİNE GERİ GETİRECEĞİZ"

Kültür ve Turizm Bakanlığının Uludağ Alan Başkanlığına Bülent Çınar Çavuş'un atandığını hatırlatan Ersoy, bölgeye ciddi mesai harcayacaklarını ifade ederek şunları söyledi:

"El birliğiyle burayı tekrar eski ışıltılı günlerine geri getireceğiz. Burası çok önemli bir merkez. Hak ettiği yere tekrar gelmesi gerekiyor. Kültür ve Turizm Bakanlığı olarak biz yatırımlarla ilgili sorumluluklarımızın farkındayız. Biz gerekli yatırım desteklerini de vereceğiz. İnşallah hızlı bir şekilde burayı eski ışıltılı günlerine getireceğiz." ifadesini kullandı.

Konuşmanın ardından basına kapalı devam eden toplantıya, Bursa Valisi Mahmut Demirtaş, TBMM Sanayi, Ticaret, Enerji, Tabii Kaynaklar, Bilgi ve Teknoloji Komisyonu Başkanı Mustafa Varank, Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş ile diğer ilgililer katıldı.