Bakan Çelik: Türkiye için tehditti vurduk

PKK’nın ‘2. Kandil’ yapmaya uğraştığı Sincar'a yapılan operasyon için ABD’nin tavrına, Dışişleri’nden ‘Haberleri vardı’ açıklaması geldi. Bakan Çelik, ‘terör kampını tehdit olarak gördük ve vurduk’ dedi.

?Türk Hava Kuvvetleri, Suriye kuzeydoğusu ve Irak kuzeyine önceki gece saat 02.00’de savaş jetleriyle operasyon düzenledi. Depolardaki en ağır mühimmatın kullanıldığı hava harekâtında bölücü örgüt hedeflerine toplamda 40 ton bomba bırakıldı. 20 savaş uçağıyla icra edilen operasyonda terörist hedefler akıllı bombalarla tam isabet vuruldu; örgütün merkezi olarak bilinen yerler imha edildi. Operasyonda 40'ı Sincar'da 30'u Karaçok'ta olmak üzere 70 PKK'lı öldürüldü.

AB Bakanı Ömer Çelik

Önce fotoğrafı sorgulasınlar

Türkiye'nin Sincar'da PKK'yı vurmasından sonra ‘endişeliyiz’ açıklaması yapan ABD'ye cevap veren AB Bakanı Ömer Çelik, Türkiye'nin terör kampını vurduğunu ifade ederek şöyle konuştu: Bir NATO ülkesi Türkiye, kendisine tehdit oluşturan bir terör kampını vurmuştur. O terör kampı bir başka NATO ülkesinin, ABD'nin bir komutanı ve o terör örgütünün mensubu tarafından ziyaret edilmiştir. Esas sorgulanması gereken bu fotoğraftır.

ABD birbirinden bihaber! 

TSK’nın Sincar operasyonu için Washington’dan dün de farklı açıklamalar geldi. 

- Haberdarız: Pentagon Sözcüsü Laura M. Seal,  “Irak’ın toprak bütünlüğüne saygı gösterilmeli. TSK'nın Şengal ve Rojava’ya düzenlenen hava saldırılarından haberdarız" diyerek ABD Dışişleri Sözcüsü Mark Toner’ın açıklamasını yalanladı. 

- Bilmiyoruz: Toner, Türkiye'nin PKK ile ilgili kaygılarını anladıklarını belirterek “endişelerini doğrudan Türkiye'ye ilettiklerini” söyledi.

- SADECE DEAŞ: Koalisyon Sözcüsü Albay John Dorrian, koalisyonun baskınlarının “sadece DEAŞ’a karşı” yapıldığını kaydederek Türkiye’nin Sincar’daki baskınlarını koalisyon ile koordine etmediğini belirtti.  

- PYD PLAKETÇİSİ: PYD plaketçisi, ABD'nin DEAŞ özel temsilcisi Brett McGurk da dün Twitter'dan "Türkiye’nin yaptığı hava saldırısının raporlarını inceliyoruz" diye yazdı. 

MİLLİ SAVUNMA BAKANI FİKRİ IŞIK

Yeni üs kurdurtmayız

Milli Savunma Bakanı Fikri Işık: Sincar'daki operasyon terör örgütüne karşı yapılmıştır. PKK ve uzantılarına Sincar'da yeni üs kurma imkanı tanınmayacaktır. Arzumuz uluslararası işbirliğinin oluşturulmasıdır. Bunu yaparken de Irak'ın toprak bütünlüğü konusundaki hassasiyetimizi vurguluyoruz.  

DIŞİŞLERİ BAKANI MEVLÜT ÇAVUŞOĞLU

Hepsine bildirdik

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu: Bize yönelik tehditlere karşı operasyon yapacağımızı her zaman herkese söylüyoruz. Bu harekatı da bizzat müttefikimiz olan ABD ve Rusya'ya 2 saat önce bildirdik. Askerlerini çekmelerini söyledik. Koalisyonun Katar'daki koordinasyon merkeziyle paylaştık.  

Varan 2: Afrin

Sincar ve Kuzey Irak'ta PKK hedeflerini eşzamanlı vuran TSK, dün de Hatay'ın Hassa İlçesi karşısındaki PYD/YPG'yi havanla vurdu. 

Hatay'ın Hassa İlçesi'nin karşısında bulunan PYD kontrolündeki Afrin kasabası Karababa Köyü yakınlarında terör örgütü PYD'lilerin mevzi kazmaya başladığı saptanınca dün sabah saatlerinde sınır karakollarından PYD mevzilerine havan atışları yapıldı.   

Atışların ardından Afrin'den Hatay'daki 2 hudut karakoluna saldırı yapıldı. TSK'dan yapılan açıklamada, Gökhan ve Kızılçat karakollarına yapılan saldırıda zaiyat yaşanmadığı belirtildi. 

Hedefler yerle bir edildi 

Alçak saldırıdan sonra Türkiye, terör örgütüne ait hedefleri vurdu. Bombalamalardan sonra Afrin'den dumanlar yükselmeye başladı. Öte yandan Türkiye-Suriye sınır hattına çekilen duvar nedeniyle her yıl Amanos Dağları'ndaki PKK'lılara destek olarak Suriye'den gönderilen teröristlerin bu yıl Türkiye'ye geçiş yapamadığı ve gerçekleştirilen atışlarla Türkiye'ye geçmeye çalışan PKK'lıların da bölgeden uzaklaştırıldığı belirtildi.

Bomba yiyince: Biji Trump

Sincar operasyonunun ardından büyük kayıp veren teröristler için PKK yandaşı kadınlar çareyi Trump'ta aradı! Kamışlı'da toplanan PKK yandaşları, Trump dövizleri taşıyarak "Lütfen Erdoğan'ı durdur" dedi.

HDP'den yine beklenen hainlik

Sincar operasyonundan birileri yine rahatsız oldu. Bölgedeki PKK'lı teröristler için “Şengal ve Rojava’nın çeşitli bölgelerine saldırıları durdurun. Orada yaşayanlar düşmanımız değil kardeşimizdir” ifadesinin kullanıldığı HDP Genel Merkezi’nin Twitter'dan yaptığı açıklamada , YPG’nin Ezidileri DEAŞ’tan kurtarma bahanesiyle bölgeyi ele geçirdikleri ve burayı 2. Kandil yapmayı planladıkları gerçeği görmezden gelindi.

Aranan teröristle omuz omuza!

Türk F-16'larının katıldığı ve bizzat Genelkurmay Başkanı Hulusi Akar tarafından yönetilen operasyonda, Suriye'nin kuzeydoğusu Karaçok Dağı'ndaki PKK cephaneliği havaya uçuruldu. Amerikalı komutanlar, PKK'lıların vurulduğu bölgede inceleme yapmak üzere olay yerine gittiğinde, TSK'nın vurduğu baz istasyonu net olarak görülüyor. Fotoğraflarda ABD'li komutanın yanındaki ismin PKK'lı arananlar listesinde yer alan "Şahin Cilo" kod adlı Ferhat Abdi Şahin olduğu belirlendi. Şahin, PKK / KCK üyesi olarak İçişleri Bakanlığı'nın terör suçundan arananlar listesinde 9. sırada yer alıyor. Listede, Murat Karayılan ile Fetullah Gülen de bulunuyor.