Bakan Çavuşoğlu'ndan Rusya'nın seçimlere müdahale ettiği iddialarına sert çıktı: Şaibe havası ülkeye haksızlık

Rusya'nın seçime müdahale ettiği iddialarını sert bir dille eleştiren Çavuşoğlu, ''Türkiye'de seçimler her zaman şeffaf olmuştur. Şimdiden seçimlere Rusya karışıyor gibi açıklamalar, önceden şaibe varmış gibi bir hava oluşturmak ülkeye haksızlıktır. Biz seçimlere kimsenin karışmasına izin vermeyiz'' ifadelerini kullandı.

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, CNN Türk'te katıldığı programda gündeme ilişkin soruları cevapladı.

Çavuşoğlu'nun açıklamalarından bazı satırbaşları:

Turizm açısından bu sene ilk 3 aya baktığımızda rekor kırdık. Antalya'nın da buna katkısı bulundu. Kılıçdaroğlu'nun açıklamaları Rus turistleri etkiledi. Yaptırım dediğinizde herhangi bir uçak Türkiye'ye gelemiyor. Gideriz dönemeyiz endişesi ile çok sayıda telefon almışlar.

"BU ÜLKEYE HAKSIZLIK"

Türkiye'de seçimler her zaman şeffaf olmuştur. Ülkenin imajı bakımından seçimlerin demokratik olarak geçmesinin faydası var. Türkiye'nin her zamankinden fazla istikrara ihtiyacı var. Türkiye'de seçimler her zaman şeffaf olmuştur. Ülkenin imajı bakımından seçimlerin demokratik şeffaf şekilde geçmesinin faydası var. 'Rusya karışıyor' gibi Kılıçdaroğlu'nun sözleri önceden şaibe varmış gibi aktarması bu ülkeye haksızlıktır. Şeffaf olacak kararı halkımız verecek. Biz seçimlere kimsenin karışmasına izin vermeyiz.

Seçimlere karışmak ve herhangi bir tarafın kazanmasını istemek ayrı şeyler. Biz de farklı seçimlerde şu isim kazansa Türkiye için daha iyi olur diyebiliriz ancak seçimlere müdahale etmeyiz, şu isme oy verin demiyoruz.

Seçimlere karışmak ve herhangi bir tarafın kazanmasını istemek ayrı şeyler. Biz de farklı seçimlerde şu isim kazansa Türkiye için daha iyi olur diyebiliriz ancak seçimlere müdahale etmeyiz, şu isme oy verin demiyoruz.

Rusya Ukrayna savaşı nedeni ile, tahıl anlaşması nedeni ile, istikrar nedeni ile Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın kazanmasını isteyenler var. Batı içinde de var. İsim vermem olmaz şimdi.

6'LI MASADAN ÇIKAN BELGELER BATILI ÜLKELERE GİTTİ

Rusya bizim kazanmamızı isteyebilir, istemeyebilir de ama seçime karışması doğru olmaz. 6'lı masadan çıkan belgeler Batılı ülkelere gitti. Bazı ülkelerden basın aynı manşetleri atmaya başladı, Erdoğan gitmelidir diye. Bunun aynı merkezden yönlendirildiğini görüyoruz. Buna muhalefet de karşı çıkmalı, bizim seçimlerimize karışmayın demeli.

İktidara geldiğimizde başlayan bir AB süreci vardı. Seçimleri kazanır kazanmaz tüm Avrupa ülkelerine bir tur yapıldı. Bazılarına ben de katıldım. Tarihi almak için adımlar atmak gerekiyordu.