Son dakika... Bakan Çavuşoğlu: Hindistan ve Pakistan gerilimi tırmandıracak adımlardan kaçınmalı

Son dakika... Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, gündeme dair önemli açıklamalarda bulundu. Hindistan-Pakistan gerilimine değinen Çavuşoğlu, ''Hindistan ve Pakistan gerginliği tırmandıracak adımlardan kaçınmalı. ''Gerginlikten endişe duyuyoruz, tarafları itidale davet ediyoruz'' '' dedi.

1

Son dakika... Bakan Çavuşoğlu, Hindistan-Pakistan gerginliğiyle ilgili önemli açıklamalarda bulundu. Keşmir problemleri bir an önce çözülmeli diyen Çavuşoğlu, "Gerginlikten endişe duyuyoruz. Pakistan Dışişleri Bakanı ile sürekli irtibat halindeyiz. Tarafları itidale davet ediyoruz. Gerginlik Afganistan ve bölgeye de yansıyor. Biz özellikle Afganistan sürecine ivme kazandırmak için eş başkanlık yapıyoruz. Bu toplantıyı seçimlerden sonra gerçekleştireceğiz. Türkiye, Pakistan, Afganistan üçlü zirvesini de gerçekleştireceğiz. Her iki taraf da bu zirvenin gerçekleştirilmesinden yana. Biz diyaloğa açığız gerekirse Hindistan ile de bu konuyu görüşmek isteriz. Buradan her iki tarafada itidal çağrısında bulunuyoruz" dedi.

CAMMU KEŞMİR'DE GERİLİM TIRMANIYOR: KARŞILIKLI SAVAŞ UÇAKLARI DÜŞÜRÜLDÜ

HİNDİSTAN-PAKİSTAN ARASINDAKİ GERİLİM

Pakistan ordusu, hava sahalarına giren 2 Hint savaş uçağının vurulduğunu ve birinin düştüğü açıklamış, Hindistan medyası ise Hint ordusunun bir Pakistan savaş uçağını düşürdüğünü bildirmişti.