Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu: Yunanistan'a pozitif gündemle geldik

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Yunanistan ziyaretine Gümülcine'den başladı. Burada Türk azınlık temsilcileriyle görüşecek olmasıyla ilgili Yunan basınında yer alan ''kışkırtma'' nitelendirmesine karşı çıkan Çavuşoğlu, ''Biz buraya pozitif gündemle geldik.'' dedi.

AKŞAM

Mustafa Kartoğlu

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, istişari görüşmeler kapsamında gerçekleştireceği Yunanistan ziyaretine Gümülcine'den başladı.

Akşam Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Mustafa Kartoğlu, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu'nun istişari görüşmeler kapsamında gerçekleştireceği Yunanistan ziyaretini takip ediyor.

Ankara'dan Dedeağaç Havalimanı'na uçan Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu, buradan kara yolu ile Gümülcine'ye geçti.

Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu'nun seyahatine Batı Trakya'dan başlaması, Yunan medyasında "kışkırtma" olarak nitelendirildi. Konuyla ilgili olarak beraberindeki gazetecilere açıklama yapan Çavuşoğlu, şunları kaydetti:

"Hiç öyle bir şey yok. Yunan bakan da önce İstanbul'a uğramıştı. Biz buraya pozitif gündemle geldik. Ankara'da da Yunan bakan ve heyetini pozitif ağırlamıştık. Karşı taraftan da aynı yaklaşımı bekliyoruz."

Çavuşoğlu, Gümülcine ve İskeçe müftüleriyle görüştü

Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu, Batı Trakya'da Gümülcine Müftüsü İbrahim Şerif ve İskeçe Müftüsü Ahmet Mete'yle görüştü.

Türk Azınlığı Danışma Kurulu üyeleriyle görüştü

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Batı Trakya'da Türk Azınlığı Danışma Kurulu üyeleri ile bir araya geldi.

Konuyla ilgili açıklama yapan Çavuşoğlu, "Haklarını arama mücadelelerinde her daim ve kararlılıkla Türk Azınlığın yanında olduğumuzu vurguladık ve güçlü desteğimizin altını bir kez daha çizdik." dedi.