Bakan Akar'dan Yunanistan'a net mesaj: Tarihten ders alsınlar

Atina'nın kışkırtıcı tavırlarından vazgeçmesi gerektiğini belirten Hulusi Akar, “Beklentimiz, problemlerin diyalog yoluyla çözümüne odaklanmaları ve tarihten ders almalarıdır” dedi.

Millî Savunma Bakanı Hulusi Akar, Bakanlığın 2023 yılı bütçesinin görüşüldüğü TBMM Genel Kurulunda açıklamalarda bulundu. Akar, yurt içinde, Irak ve Suriye'nin kuzeyinde bu yılın başından itibaren 4 bin civarında teröristin etkisiz hale getirildiğini açıkladı.

HEDEF TERÖRİSTLERDİR

Akar, "Yapılan kara propaganda da terörle mücadelemizin Kürt kardeşlerimize karşı olduğu iftirasıdır. Bu yalandır. Tek hedefimiz teröristlerdir" şeklinde konuştu. Bakan Akar, "Yunanistan, "Yeni Osmanlıcı" diye bir kavram uydurarak büyük bir pişkinlikle Türkiye'yi yayılmacılıkla suçlamakta, Türk varlığını yok sayarak asimilasyon politikalarıyla Türkleri sindirmeye çalışmakta. Terör örgütleri ile işbirliği yaparak, teröristlere Lavrion Kampında yardım ve yataklık yapmaktadır. Beklentimiz, bazı Yunan siyasilerin ve askerî şahısların kışkırtıcı tavırlarından derhal vazgeçmeleri, problemlerin diyalog yoluyla çözümüne odaklanmaları ve tarihten ders almalarıdır. Kıbrıs, Ege ve Doğu Akdeniz'de diyaloğa açık olmakla beraber, hiçbir oldubittiye müsaade etmeyeceğiz" dedi.