Bakan Akar'dan Yunan'a mesaj: Milim geri adım atmayız

''Bir milim bile geri adım atmayız'' Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, adaları silahlandıran Atina'ya tepki gösterdi: “Deniz ve Hava Kuvvetlerimiz talimatlandırıldı. Bir milim bile geri adım atmak yok.”

Milli Savunma Üniversitesi Hava Harp Okulu 2022-2023 Eğitim ve Öğretim Yılı törenle başladı. Törende konuşan Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, Yunanistan'ın Gayri Askeri Statüdeki Adaları uluslararası hukuka aykırı olarak silahlandırdığını dile getirerek şöyle konuştu:

DENİZ VE HAVA KUVVETLERİNE TALİMAT

"Bunların hepsini yakından takip ediyoruz. Gerekli çalışmalar yapıldı. Bu durum ta 1956'da, Sakız ile başladı. 1997'deki Kardak ise milat. Hiçbir şekilde ne arazide, ne masada bizim geri adım atmamız, geri kalmamız söz konusu. Bir milimetre geri adım atmak yok, bununla ilgili yapılması gereken ne varsa yapıldı, yapılıyor. Özellikle Deniz ve Hava Kuvvetlerimiz bu konuda açık şekilde talimatlandırıldı." ABD'nin silah ambargosunu kaldırdığı ve ordusunu eğitme kararı aldığı GKRY hakkında konuşan Akar, "Ne yaparsanız yapın, Mehmetçik 7/24 görevinin başında. Hakkımızı çiğnetmeyiz, oldubittiye müsaade etmeyiz" dedi.