Bakan Akar'dan ABD'ye S-400 ve F-35 tepkisi: Müttefiklik ruhuna uygun değil

Bakan Akar son dakika önemli açıklamalarda bulundu. Akar, ABD ile S-400 ve F-35 gerilimine dikkat çekerek, ''S-400 meselesi üzerinden ülkemize F-35 başta olmak üzere birtakım kısıtlamalar uygulanması müttefiklik ruhuna uygun değil'' dedi.

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, Kayseri'de gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu.

Milli Savunma Bakanı Akar, "S-400 meselesi üzerinden ülkemize F-35 başta olmak üzere birtakım kısıtlamalar uygulanması müttefiklik ruhuna uygun değil." dedi.

'AB ARTIK İKİYÜZLÜLÜĞÜ BIRAKMALI'

Bakan Akar, "AB 'insan hakları' diyor. Gara'da şehit edilen masum vatandaşlarımızın yaşam hakkı ne olacak? Demokrasi havarileri artık ikiyüzlülüğü bırakmalı" diye konuştu.

'YUNANİSTAN'A GEREKLİ CEVAP VERİLDİ'

Akar, TCG Çeşme'ye Yunan F-16'larının taciziyle ilgili, "Gerekli cevap verildi. Bu tutumun iyi komşuluk ilişkilerine uygun olmadığını bir kere daha ifade ediyoruz" dedi.

"S-400, TEHDİT VE TEHLİKEYE KARŞI İHTİYAÇ DUYULDUĞUNDA KULLANILIR"

ABD ile yaşanan S-400 gerilimi ile ilgili, "S-400 milli bir meseledir, Türkiye egemenlik hakkını kullanmıştır. S-400 savunma sistemi, tehdit ve tehlikeye karşı ihtiyaç duyulduğunda kullanılır. Türkiye'ye karşı bir taarruz niyeti yoksa kimseye zararı yok. S-400'ü NATO sisteminden bağımsız, müstakil kullanacağız. S-400 meselesi üzerinden ülkemize F-35 başta olmak üzere birtakım kısıtlamalar uygulanması müttefiklik ruhuna uygun değil" dedi.

"TSK'NIN ÜNİFORMASINI HİÇBİR HAİNİN KULLANMASINA İZİN VERMEYECEĞİZ"

FETÖ ile mücadelenin sürdüğünü belirterek, "Türk Silahlı Kuvvetleri'nin şanlı üniformasını hiçbir hainin kullanmasına, taşımasına izin vermeyeceğiz" dedi.