Bakan Akar Rus mevkidaşı Şoygu ile görüştü... Son 24 saatte ikinci temas

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, Rusya Savunma Bakanı Şoygu ile telefon görüşmesi gerçekleştirdi. İki bakan, 24 saat içerisinde ikinci kez görüştü. Yapılan görüşmede tahıl sevkiyatı bir kez daha ele alındı.

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, Rusya Savunma Bakanı Şoygu ile görüştü.

Son 24 saat içerisinde ikinci kez temasta bulunan Bakan Akar, tahıl sevkiyatı konusunda Rusya Savunma Bakanı Şoygu ile telefonda görüştü.

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, "(Tahıl Krizi) Rusya Savunma Bakanı Sergey Şoygu'ya verdiğimiz bu bilgilerin endişelerini giderici, oradaki limanlardan tahıl çıkması ve bütün bu intikallerinde bu koridorun insani yardım amacı olarak kullanılmasını belirttik." ifade etti.

Bakan Akar, Rus mevkidaşıyla yaptığı görüşmeye ilişkin şu açıklamalarda bulundu:

"Oradaki limanlardan sadece tahıl çıkması ve koridorun insani yardım amacıyla kullanılması konularında taraflar arasında bir mutabakat var. Sayın Şoygu, verdiğimiz bilgiler çerçevesinde kendi makamları ile görüşmelerini sürdürüyorlar. Bugün, yarın kendilerinden bir cevap bekliyoruz. Bu faaliyetlerin aksamaması, herhangi bir sıkıntıya sebebiyet verilmemesi ve tekraren başa dönülmemesi gerektiğini muhataplarımıza hatırlattık. Bu yönde ilerlemeler devam ediyor. Biz bu anlaşmanın devam edeceği yönünde mevcut verileri değerlendiriyoruz."