Bakan Akar, Haktanır ile görüşecek! ''TSK'ya sahip çıkan herkese teşekkürler''

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, 10. Boğaziçi Film Festivali'ndeki skandala tek başına tepki gösteren oyuncu Burak Haktanır ile görüşecek. gösterdiği duruştan dolayı telefonla arayıp tebriklerini ilettiği oyuncu Haktanır ile bakanlıkta bir araya geleceğini açıkladı.

10. Boğaziçi Film Festivali'nin kapanışında "Karanlık Gece" filmi ile "En İyi Yönetmen" ödülünü kazanan yönetmen Özcan Alper ödülünü "Kimyasal silah kullanılıyor" diyerek ordumuza iftira atan TTB Başkanı Şebnem Korur Fincancı'ya ithaf etmişti. Ödül törenindeki bu skandala tek başına tepki gösteren oyuncu Burak Haktanır "Ödül törenleri ne yazık ki artık devlete hakaret etme, laf sokma, şov yapma etkinliklerine dönüştü" diyerek isyan etmişti. Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, gösterdiği duruştan dolayı telefonla arayıp tebriklerini ilettiği oyuncu Haktanır ile bakanlıkta bir araya geleceğini açıkladı. Akar, oyuncunun sergilediği tavrı takdir ettiğini belirterek, "Bizim uluslararası hukuka saygımız, bunun da ötesinde inançlarımız, insani, manevi değerlerimiz var. Türk Silahlı Kuvvetleri'ne sahip çıkılması vatan görevi. Birkaç ahlaksız, alçak dışında herkes TSK'ya sahip çıktı, onlara teşekkür ediyoruz. TSK, Cumhuriyet tarihinin en yoğun döneminden geçiyor. Bu süreçte kahramanca ve fedakarca görevlerini icra eden Mehmetçiğin moral motivasyonu çok önemli" dedi.

DİREKTÖRLER İSTİFA ETTİ

Tepki çeken olay sonrası festivalin artistik direktörü Emrah Kılıç, ulusal film programcısı Ebubekir Elkatmış ve koordinatör Berfin Demirat sosyal medya hesabından yaptıkları paylaşımla, istifa ettiklerini açıkladı.