Bahçeli'den Filistin açıklaması: İki devletli çözüm şart

MHP lideri Devlet Bahçeli, ''Filistin felaketlerin pençesinde. İki devletli çözüm şart, savunmasız insanların hedef alınması felakettir'' dedi. Bahçeli, kanlı hesaplaşmanın savaşa dönüştüğünü ifade etti.

MHP lideri Devlet Bahçeli, partisinin grup toplantısında konuştu.

Bahçeli'nin açıklamalarından satır başları:

"TÜRK İSLAM MEDENİYETİNİN GÖNLÜ YASLIDIR"

Bir zamanlar hakimiyetimiz altında barış ve huzurla yönetilen coğrafyalar bugün zulüm altındadır. Türk İslam medeniyetinin gönlü yaslıdır. Masum yüreklere taş gibi oturmuştur. Nerede insan ve inanç hakları ağır ihlallere uğradıysa orada şiddet vardır baskı vardır çatışma vardır. Filistin tam bir asırdır felaketlerin pençesindedir.

"BİR AN EVVEL ARABULUCULAR DEVREYE SOKULMALI"

Üzüntümüz yüzlerce sivil ve masum insanın ölmesi ve binlerce insanın yaralanmasıdır. Kadın-çocuk ve yaşlı demeden savunmasız insanların hedef alınmaıs felakettir. Barış çabalarına vurulmuş prangadır. Çözüm arayışlarına başta vurmaktır. Sivil can kayıplarının bahanesi olmaz. İsrail Filistin arasında baş gösteren geniş çaplı krize sağ duyuyla yaklaşmak, bir an evvel arabulucuları devreye sokmak uluslararası toplumun aacil gündemi olmalıdır.

"İSRAİL ULUSLARARASI HUKUKU ÇİĞNEDİ"

Sivil ve masum can kayıplarından, sahnelenen insanlık dışı manzaralardan rahatsız olduğum tartışmasızdır. İsrail yıllarca Filistinli kardeşlerimize zulmetmiştir. İnsanfsızca saldırmıştır. Dünyanın gözü önünde tahammülü olmayan insanlık suçları işlenmiştir. Uluslararası hukuk çiğnenmiştir.

BMGK'nın 22 Kasım 1967 tarihli 247 sayılı kararı, İsrail'in 1967 Haziran ayında işgal ettiği topraklardan çekilmesini öngörmüştür. Ancak İsrail buna yanaşmamış, işgal alanlarını genişletip kanunsuz yerleşim yeri oluşturmayı sürdürmüştür.

Filistin birliğini sağlayamadığından haklı mcüadelesinde sürekli teklemiş ve sonuç alamamıştır.

Ateşkes rejimi derhal tesis edilmeli. Taraflar aklıselim çizgiye eş zamanlı gelmeli. Diplomasi ve diyalog kanallarının aktif hale getirilmesinde Sayın Cumhurbaşkanımızın atacağı adımlar desteklenmeli. BM devreye girmeli. Daha fazla can kaybı yaşanmaması için uluslararası toplum üzerine düşeni yapmalı. "

"MESCİD-İ AKSA İLK KIBLEMİZDİR"

Adalet tecelli etmeden hak yerini bulmadan sıkılı yumruklar açılmayacak. Akan kan durmayacaktır. Mescid-i Aksa ilk kıblemizdir. Tarihi statüsü her türlü tartışmaya kapalıdır. İki devletli çözüm hedefiyle inanç ve insan hakları teyit edilmelidir. Filistin'in huzuru İsrail'in huzuru demektir.

İnsanlığın huzurlu ve mutlu geleceği için başka bir alternatif de görmüyoruz. İnsanlık miraslarını kirleten inanç temelli cepheleşmelerin sonu yeni bir dünya savaşı çıkmasına neden olabilecektir. Daha özgür daha fazla hak ve sorumlulukla perçinlenmiş bir dünya için ortak akıl çevresinde kenetlenmenin bir fırsat olduğu kanaatindeyiz. Kalıcı ve kapsayıcı bir huzur iklimi için önerilerimiz vardır.

Kültürümüzün emanetlerini hatırlayıp idrak etmeli. Bireysel ve toplumsal iletişimimizde aynen yansıtmalıyız.

Huzuru önce kendi iç medeniyetimizde aramalıyız. Anlamlı ahlaklı akıl ve gönül aydınlığı ile yoğrulmuş bir hayat seferinde bunalım enkazını sabır şükür iman ile kaldırmalıyız.

Hayat bazen coşkun bazen durgun akan nehir gibidir. Bu nehirde boğulmak da söz konusudur. Hayata bakış açımızı bu eksende değiştirmeliyiz.

Türkiye Cumhuriyeti'nin kuruluşu insan üstü bir mücadelenin, destanlanmış bir istiklal çabasının muhteşem bir sonucudur. Kurtuluşun ve kuruluşun beşeri kaynağı Türk Milletidir. Devlet tektir, edebi ünvanı Türkiye Cumhuriyeti'dir. Türkiye Cumhuriyeti insan haklarına saygılı, Atatürk milliyetçilliğine bağlı bir hukuk devletidir. Ülkesi ve milletiyle bölünmez bir bütündür. Irak ve Suriye'yi parselleyen terör örgütlerini besleyen ülkelerin hedefi Türkiye'dir. Siyasi amaçlarda teröristleri silahlandırıp sahaya sürmek tüm insanlığa doğrultulmuş bir silahtır.

Vatanımızın bütünlüğüne hangi alçaklar musallat oluyorsa açık hedef onlardır. Bu niyetlerin eşgalini biliyoruz. Teslim olmayacağız, zalimlere direne direne, sonuna kadar ülkemizi müdafaa edeceğiz. Sınır ötesi operasyonların da arkasındayız.

"VAKİT TERÖRÜN KÖKÜNÜ KAYNAĞINDA KURUTMA VAKTİDİR"

TSK gecenin karanlığında Suriyenin kuzeyini ışıl ışıl aydınlatmış teröristlere bombalar yağdırmıştır. Terör örgütünün beli kırılmıştır. Türkiye'ye saldırmanın ödenecek bir bedeli vardır. Ağır sonuçları vardır. Vakit terörün kökünü kaynağında kurutma vaktidir. Son terörist etkisiz hale getirilene kadar durmayacağız. Bu mücadale zaman ve mekan üstü yüksek akıl ve algı gerektirmektedir.

Suriye'de ABD askeri varlığı tarafından SİHA'mız düşürüldü. Şiddetle kınıyorum. ABD'nin Suriye'nin kuzeyinde ne işi vardır? Petrol kuyularının etrafına terörstlerin dikerek ne yapmak istemektedir?

"ABD, PKK/YPG SİPERİNDEN İNSANSIZ HAVA ARACIMIZA ATEŞ AÇMIŞTIR"

Ayak oyunlarına lüzum yoktur. ABD, PKK/YPG siperinden SİHA'mıza ateş açmıştır. Durum bu kadar berraktır. PKK ile aynı deliktedir. NATO ittifak ortağı bir ülkeye güç gösterisi yapmaya teşebbüs etmiştir. Bu art niyetli bir iştir.

Daha önce de benzer olaylar oldu. Asla unutmuş ve unutacak değiliz. İnsansız hava aracımıza saldıran ABD'nin bir süre sonra Türkiye'nin yanındayız mesajı vermesi taktiktir. Ayağımızın altında dolaşmasınlar başka bir şey istemeyiz.

ABD merkez kuvvetler komutanlığının Türkiye'nin Suriye operasyonuna karşıyız açıklaması örtülü bir tehdit olarak anlaşılmalıdır. Haklı mücadelemizden dönmeyeceğiz. Terörle ittifak kuranları tarih bir gün yargılayacak. İnsanlık vicdanı da mahkum edecektir. Irak ve Suriye'ye TSK'nın gönderilmesine sonuna kadar destek olacağız.

CHP tarihi bir sınavla karşı karşıyadır. Kılıçdaroğlu teröre mesafeliyse çıksın nerede durduklarına baksınlar. Kılıçdaroğlu'nun görüşülecek tezkereye geçen seneki gibi hayır demesi halinde vatana millete alenen ihanet edeceklerini akıllarından çıkarmamaları tavsiyemdir. Bizim milletimizde rotamız demokrasidir. Kahraman TSK gidebildikleri yere kadar gitmeli, ister havadan ister karadan ne kadar hain varsa mıntıka temizliğiyle terörden arındırmalıdır. Duamız ve desteğimiz onlarla beraberdir.

Cumhuriyetin 100. yıldönümünde bölücü grubu kesip koparacağız.