Bahçeli'den Batı'ya tepki: Medeni ülkeler neredesiniz?

MHP lideri Bahçeli, Gazze'de çocuk ve masumların barbar saldırıların hedefi olduğunu belirterek, “Özgürlük şakşakçıları nereye sindiniz?” diye sordu.

Akşam

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, partisinin TBMM grup toplantısında konuştu. İsrail'in Gazze'ye saldırılarını sert dile kınayan Bahçeli, sivil katliamlara ses çıkarmayan Batı'yı eleştirdi. 400 yılı aşan bir süre Osmanlı hakimiyeti altında adalet, şefkat huzurla yönetilen Kudüs'ün işgal edildiği 1917'den beri ağladığını belirten Bahçeli, "Kudüs, mukaddesatımızın namus kilididir. 'Gitti' demekle gitmez, 'düştü' demekle düşmez. Sanmasınlar sadece Kudüs, sadece Gazze İslam'dır, buraların dağı İslam'dır, taşı İslam'dır, toprağı İslam'dır ve koruyucusu Allah'tır" dedi.

KATLİAM YAPILIYOR

Zalimlerin kudurduğunu söyleyen Bahçeli, fosfor bombalarının kullanıldığını aktararak, şu tepkiyi gösterdi: "Gazze'de çocuklar, bebeler, yaşlılar kurşunların, bombaların hedefidir. Bebeklerin ağzında emzik değil yara vardır. Cinayete ses çıkarmayan caninin suç ortağıdır. Toplama kampına dönen Gazze'de dökülen kanlardan, yıkılan binalardan başka bir şey kalmamıştır. Ne hazin bir gerçektir ki insanlığın gözü önünde toplu katliam yapılıyor. Sözde medeni ülkeler İsrail'in arkasında toplanmıştır. Soruyorum alayınıza, neredesiniz? Hür ve uygar dünyanın demokratları, mayası karışık olan özgürlük şakşakçıları nereye gittiniz? Ne zaman Gazze'deki bebeklerin kefenlendiğini göreceksiniz?"

BAHANELERE SIĞINMA

ABD'nin Doğu Akdeniz'e uçak gemilerini sevk etmesinin hafife alınamayacak bir tehdit ve sorumsuzluk olduğunu belirten Bahçeli, "Buna misilleme olarak Türkiye'nin Doğu Akdeniz'de tatbikat kararı alması doğru ve cesur bir tavırdır" dedi. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na "Suriye ve Irak tezkerelerine ne diyeceksin" diye soran Bahçeli, "Sudan bahanelere sığınma, nerede durduğunu göster" ifadesini kullandı.

DERHAL KAPATILMALI

Yeşil Sol Parti'nin kongresindeki açılan PKK pankartlarını hatırlatan Bahçeli, "Yapılması gereken açık ve bellidir. HDP ve devamında kurulan hangi parti varsa derhal kapatılmalı" dedi.