Bağımsız gelecek için tek yol temel bilimler

4 Eylül'e kadar sürecek 39. Uluslararası Fizik Kongresi'ne Türkiye Temel Bilimler Araştırma Vakfı Mütevelli Heyeti Başkanı olarak davet edilen Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı, 8. Fizik Öğrencileri Kongresi ve Şenliği'nin açılışında konuştu.

HABER MERKEZİ

Türk Fizik Derneği'nin 39. Uluslararası Fizik Kongresi, Muğla Bodrum'da başladı. 4 Eylül'e kadar sürecek organizasyona Türkiye Temel Bilimler Araştırma Vakfı Mütevelli Heyeti Başkanı olarak davet edilen Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı, 8. Fizik Öğrencileri Kongresi ve Şenliği'nin açılışında konuştu. Temel bilimin önemine değinen Yazıcı, şöyle dedi: "İnsanlık veya toplumumuz adına ne istiyorsak, temel bilimle mümkün. Tarım ve hayvancılık, temel bilimler olmadan yapılamaz. Yüksek teknolojiyi elde etmek için temel bilimlere ihtiyaç var. Gelecekte bağımsızlıktan bahsetmek istiyorsak bunun yolu temel bilimlerden geçer. Geçmişte, demire ve malzeme bilimine hakim olanların dünyada hakimiyet kurduğu gibi, bugünün doktorları ve mühendisleri de temel bilimin ürünlerine ihtiyaç duyar."

Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı'ya (sağdan ikinci) bilime ve teknolojiye verdiği katkıdan dolayı teşekkür plaketi takdim edildi.

Dr. Şadi Yazıcı, Türkiye'nin ilk uygulamalı 'Temel Bilimler Üniversitesi' hakkında bilgiler verdi.

TUZLA'DAKİ ÜNİVERSİTE TÜRKİYE'DE İLK OLACAK

Başkan Yazıcı, Türkiye Temel Bilimler Araştırma Vakfı tarafından Tuzla'da inşa edilen Temel Bilimler Üniversitesi hakkında da bilgi verdi: "Türkiye'de dalında ilk kez kurulan bir vakıf olarak temel bilimleri geliştirmeyi hedefliyoruz. Bu nedenle kurulacak üniversitenin temel bilimlere odaklanması gerektiği sonucuna vardık. Üniversitemizin tek amacı fizik, kimya, biyoloji ve matematik lisans ve lisansüstü programlarıdır."