Babanın tek dileği rampa

Eskişehir'de yüzde 90 zihinsel engelli kızını ayağındaki platine rağmen her gün sırtında merdivenden indirip çıkaran baba Nurettin Toprak, yetkililere seslendi: “Girişteki betonu kaldırsanız, tekerlekli sandalye kullanabiliriz.”

Eskişehir'in Orhangazi Mahallesi'nde yaşayan Nurettin Toprak (73), 36 yaşındaki yüzde 90 zihinsel engelli kızına adeta bir bebek gibi bakıyor. Yoldan yaklaşık 5 metre yukarıda olan evinden her sabaha aşağıya, akşamları ise tekrar yukarı kızını sırtında taşıyan fedakâr babanın ayağındaki platine rağmen gösterdiği çaba takdir topluyor. Ayağındaki platine rağmen kızını merdivenlerden sırtında indirip çıkardığını belirten ve yetkililerden merdivenlere çözüm bulmasını talep eden baba Toprak, şunları söyledi:

'BETONU KALDIRSALAR YETER'

"Hacer konuşamıyor, keşke benden bir şey isteseydi de dünyada hiçbir şeyim olmasaydı. Annesi kanser, onun da her iki dizinde platin var. Bizim belediyeden isteğimiz girişteki betonun birini kaldırmaları. Onu kaldırsalar gerisini biz kendi gücümüzle yaparız. Biz tekerlekli araba ile inip çıkarız. Şu anki merdivenden ne araba çıkıyor ne de başka bir şey. Bir çaremiz yok."