Baba olacağını şehit düştüğü gün öğrendi

Özel Harekât Daire Başkanlığı'na yapılan hain saldırıda şehit düşen Elazığlı 26 yaşındaki PÖH Hüseyin Göral baba olacağını şehit düştüğü gün öğrendi. Oğlu Ali şimdi 3,5 yaşında...

15 Temmuz şehitlerden biri de Ankara’nın Gölbaşı ilçesindeki Özel Harekat Daire Başkanlığına yapılan hain saldırıda şehit düşen Elazığlı 26 yaşındaki Özel Harekat Polisi Hüseyin Göral. Evli olan ve baba olacağını şehit düştüğü gün öğrenen Göral’ın, şehit düştükten 6 ay sonra dünyaya gelen ve Ali ismi verilen oğlu ise 3.5 yaşına girdi. Acılarının her geçen gün biraz daha arttığını ve hainlerin idam edilmesi gerektiğini belirten şehidin annesi Melahat Göral ise oğlunun kabrini her fırsatta ziyaret ettiklerini, torunun da babasının anıları ile büyüdüğünü hatta “Benim babam dünyayı kurtarmış, gitmiş” dediğini aktardı.

BABAM DÜNYAYI KURTARMIŞ

55 yaşındaki şehit annesi Melahat Göral, “Şimdi çocuğu büyüdü bize soruyor. Acı git gide daha da çoğalıyor. Ama onları şimdiye çoktan idam etmeleri gerekirdi. O sebep olanların etlerinin çoktan çürümüş olması gerekirdi. Onların idamları gecikti” dedi. Torununun, oğlu şehit olduğunda annesinin karnında 3.5 aylık olduğun ve o gün bebeği olacağını kendilerine söylediğini anımsatan şehit annesi Göral, “Şimdi büyüdü ve oğlu 3,5 yaşında. Bizim ve annesinin yanında büyüyor. Dedesiyle sürekli babasının çiçeklerini suluyor. ‘Benim babam dünyayı kurtarmış, gitmiş’ diyor” ifadelerini kullandı. Şehit Göral’ın dayısı Yusuf Boydak ise, “O bu mesleği çok istiyor ve seviyordu. Severek yaptı. Zaten ailesinde gizlice okulda başarılı olduğu için direk kendisi özel harekatı seçmişti. Devletimizden tek bir şey istiyoruz. Bir an önce buna sebep olanları idam edilmesidir” dedi.