Baba Mehmet Kaya Anne E. K'nun Eylül bebeğe sürekli işkence yaptığı anları anlattı

8 aylık bebeğinin yüzüne yastık bastırıp, boğmaya çalışan ve o anları cep telefonuyla görüntüleyerek eski eşine yollayan E.K. görüntüleri dehşet anlarının ortaya çıkması üzerine yakalanmış, mahkemece serbest bırakılmıştı. Eylül bebek olay sonrası savcılık tarafından babaya verildi. Aile ve Sosyal politikalar Bakanlığının soruşturma açtı.

AKSAM

SEYHMUS ÇAKAN

Eylül bebeğin babası Mehmet Kaya, çocuğunun annesi E. K'nun psikolojisinin normal olmadığını belirterek, bebeğe bir çok kez şiddet uyguladığını açıkladı.

Baba Mehmet Kaya, evladının annesinin yanında kalmasının sakıncalı olduğunu belirterek, E.K.'nun Eylül bebeği öldürmekle tehdit ettiği korkunç mesajları savcılığa vererek yeniden şikayetçi oldu.

8 aylık Eylül bebek annesi tarafından boğulmak istendi. O anlarıda anne cep telefonu ile kaydetti babaya gönderdi. İşte baba adli girişimler sonucu çocuğunun geri aldı. Ancak ileri zamanda da baba Mehmet Kaya çocuğunu asla anneye vermek istemiyor.

"BİR YAPAN HER ZAMAN YAPAR"

Eylül bebeğin babası Mehmet Kaya, "Eğer bu insan benim yaşımdaki bir insana zarar vermeye başlamışsa siz çocuğu düşünün. Çocuğu öldürür. Bir yapan her zaman yapacaktır" dedi.

"ANLATILAMAZ BU DUYGU"

Kaya, güçsüz bir çocuğa işkence yapılmasının çok acı verici olduğunu belirterek, "Anlatılmaz bu duyguyu nasıl anlatayım. Güçsüz bir çocuğa, savunmasız bir çocuğa işkence yapılıyor nasıl size anlatayım. Şuan söylerken bile titriyorum diyecek bir sözüm yok" ifadelerini kullandı.

"HER GÜN ÖLÜYORDUK"

Kaya aile olarak her gün sıkıntı yaşadıklarını söyleyerek, "biz o gün tek değil ailem olarak her gün ölüyorduk. Ben ona vermek değil onun 5 kilometre yakınına bile yaklaşmasını istemiyorum. Türkiye Cumhuriyeti halkı olarak eğer sizin vicdanınız rahatsa o çocuğu o kadına vermektense verin size diyecek bir şeyim yok. O zaman insanlığımızın öldüğü gündür" dedi.

"PSİKOLOJİK SORUNLARI OLDUĞUNU SONRADAN ÖĞRENDİM"

Kaya, E K, ile 3 yıldır birlikte olduklarını söyleyerek, "Psikolojik sorunlarını kendisiyle birlikte olduktan sonra öğrendim. Bu sorunları çözemedik bir türlü. Bir intihar girişimi oldu şahsın. Daha sonra psikiyatri ilaçları kullanmaya devam etti. Seviyordum onu düzelmesini bekliyordum. Tüm gerekli tedavilerinin bizzat üzerinde durdum. Ama kendisi bir çaba gösteremedi. Çocuğumuz doğduktan sonra şiddete meyilli oldu. Bana karşı bir koz olarak kullanmaya başladı artık. Biz karşı aileyi de tanıdığımızdan dolayı herhangi bir şikayette bulunamadım. Videonun atıldığı gün artık dayanamayacak durumda oldum. Tutuklanması için talepte bulunduk çünkü zarar vermeye başladı. Aşırı bir zarar vermeye başladı. Zaten 4-5 aydır çocuğa kendisi bakmıyor üvey annesi bakıyor." dedi.

"TEHDİT MESAJLARI ATIYORDU"

"Her gün bana tehdit mesajları atıyordu. Çocuğunu öldüreceğim. Çocuğuna yemek vermeyeceğim aç kalsın. 3 aylıkken çocuğa yemek vermemeye başladı. Ben elimden gelen her şeyi yaptım. Artık olay çok farklı yerlere gitti. Çocuğuma şiddet hep şiddet hep şiddet. Artık dayanamadım. Bir değil, iki değil çok var. Bir sefer sinirlendi çocuğa tekme attı bizzat ailemin yanında çocuk iki sefer yuvarlandı. Koştuk çocuğu aldım sakinleştirdim. Bizde istemezdik bu duruma gelmesini. Bu durumdan hiçte memnun değilim şahsım olarak. Artık yapacak birşey yoktu. Bu tehditleri devam ediyordu. Çocuğa çok zarar vermeye başlamıştı. Artık adalete bırakıyorum. gerekli işlemlerin yapılacağına inanıyorum. Video kaydını biz çekmedik. Kendisi bizzat çekip bize attı. Yurtta kaldığı için demek ki psikolojisi bozuk olduğu için düzelememiş" diye konuştu."