Azra Gülendam Haytaoğlu'nun katili Mustafa Murat Ayhan tutuklandı mı? Emlakçı Mustafa Murat Ayhan ne kadar ceza aldı?

Antalya'da, 6 gündür haber alınamayan gazetecilik bölümü öğrencisi Azra Gülendam Haytaoğlu (21) ölü bulundu. Üniversiteli kıza evinde cinsel saldırıda bulunup, boğarak öldüren ve banyoda 5 parçaya ayırıp, valizle ormana gömen emlakçı gözaltına alındı. Türkiye'nin gündemine oturan bu sarsıcı haber hakkında detaylar yoğun bir şekilde araştırılmaya başlandı. Azra Gülendam Haytaoğlu'nun katili Mustafa Murat Ayhan tutuklandı mı? Mustafa Murat Ayhan ne kadar ceza aldı? gibi soruların yanıtları merak konusu oldu. İşte son gelişmeler..

Azra Gülendam Haytaoğlu'nun cinayetinden son dakika gelişmeleri gelmeye devam ediyor. Azra Gülendam Haytaoğlu'nu (21) öldürüp, parçalara ayırıp ormanlık alana attığını sorgusunda itiraf eden Mustafa Murat Ayhan'ın (48) ifadesi ortaya çıktı. Azra'nın cep telefonundan en son inşaat mühendisi ve emlak ofisi sahibi Mustafa Murat Ayhan'la görüştüğü tespit edildi. İşte Azra Gülendam Haytaoğlu cinayetindeki son gelişmeler..

MUSTAFA MURAT AYHAN TUTUKLANDI MI?

Antalya'da, 6 gündür haber alınamayan gazetecilik bölümü öğrencisi Azra Gülendam Haytaoğlu (21) ölü bulundu. Üniversiteli kıza evinde cinsel saldırıda bulunup, boğarak öldüren ve banyoda 5 parçaya ayırıp, valizle ormana gömen emlakçı gözaltına alındı.

Son olarak Lara bölgesinde görüldüğü belirtilen Haytaoğlu'nun ailesi, sosyal medyadan seslerini duyurmaya çalışıyordu. Antalya Emniyeti'nin de titizlikle yürüttüğü arama çalışmaları kapsamında Haytaoğlu'nun son görüldüğü bölgedeki güvenlik kamerası görüntüleri inceliyordu.

Çapraz sorgunun ardından cinayeti itiraf eden Mustafa Murat Ayhan'nın 'Beraber yemek yiyip alkol aldık. Aramızda tartışma çıktı. Boğarak öldürdüm. Banyoya götürüp parçalara böldüm. Kepez ilçesi Varsak'taki ormanlık alana gömdüm" dediği öğrenildi.

AZRA GÜLENDAM HAYTAOĞLU'NUN CESEDİNİN YERİNİ GÖSTERDİ

Cinayet itirafının ardından Mustafa Murat Ayhan, Varsak'taki ormanlık alanda Azra Gülendam Haytaoğlu'nu gömdüğü yeri ekiplere gösterdi. Gece sabaha kadar cesedi gömüldüğü yerden çıkaran ekipler, bulunan parçaları otopsi için Antalya Adli Tıp Kurumu morguna gönderdi. Haytaoğlu'nun kafatası ve sol kalçasının bulunamadığı ve arama çalışmalarının sürdüğü öğrenildi.

GENÇ KADININ VÜCUDUNA JİLETLE İSMİNİ YAZMIŞ

Öte yandan Mustafa Murat Ayhan'ın, Azra Gülendam Haytaoğlu'nu öldürdükten sonra vücuduna jiletle ismini yazdığı belirtildi.

Kızlarının korkunç bir cinayete kurban gittiğini öğrenen Haytaoğlu Ailesi sinir krizi geçirdi. Abla Ezgi Haytaoğlu'nun "Benim kardeşim ölemez. Ona kim nasıl kıydı" çığlıkları yürekleri dağladı. Adana'dan gelen baba Mustafa Haytaoğlu ise ayakta durmakta güçlük çekti.

TUTUKLANDI!

Katil zanlısı Mustafa Murat Ayhan, emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi. Geniş güvenlik önlemleri altında adliyeye çıkartılan Ayhan, savcılıktaki ifadesinin ardından tutuklanma talebiyle mahkemeye sevk edildi. 'Canavarca hisle adam öldürmek' suçundan tutuklanan Ayhan, cezaevine gönderildi.

Mustafa Murat Ayhan itirafları neler, kimdir, ne iş yapıyor? Azra Gülendam Haytaoğlu cinayetinde yeni gelişme var mı?

MUSTAFA MURAT AYHAN KİMDİR?

1973 Isparta doğumludur. 1996 yılında Süleyman Demirel Üniversitesi Mühendislik Fakültesinden mezun oldu. 2007 Yılında Anadolu Üniversitesi İşletme Fakültesinden mezun oldu.

Kendine ait mühendislik firmasında proje, kontrollük ve müteahhitlik hizmetleri veriyordu. İMO Antalya Şube 14. Dönem Yönetim Kurulu Üyesi ve 15. ve 16.Dönem Yönetim Kurulu Sayman üyesi olarak görev aldı.