Ayrım yapmadan her oya talibiz

Başkan Erdoğan, Sivas mitinginde Özgür Özel'in bedelli askerlik sözlerini eleştirdi: “Bu patavatsızlıktan öte bir zihniyet bozukluğunun işaretidir. 85 milyonun tamamının başımızın üzerinde yeri vardır, biz hiçbir ayrım yapmadan milletimizin her bir oyuna talibiz.”

Başkan Recep Tayyip Erdoğan, Sivas'ta 75 bin kişinin katıldığı dev mitingde seçmene hitap etti. Sivas'tan aldıkları ilhamla Türkiye Yüzyılı vizyonunu mutlaka hayata geçireceklerini belirten Başkan Erdoğan, "Bir daha hiçbir insanımızın Sivaslı Nuri Demirağ'ın yaşadığı engellemelere, ihanetlere, zulümlere maruz kalmasına izin vermeyeceğiz" ifadelerini kullandı.

HER ALANDA TARİH YAZDIK

Birlik ve beraberlik mesajı veren Erdoğan, "Bu ülkenin en büyük sermayesi insanıdır. Ne zaman bu anlayışı kalbimizde yaşattıysak cihana hükmettik. Ne zaman aramıza ayrılığı soktuysak, ne zaman her birimiz kendi benlik davamıza kapıldıysak işte o zaman başımıza gelmeyen felaket kalmadı. Türkiye son 21 yılda birçok sorununu çözdü, her alanda gerçekten tarih yazdık" şeklinde konuştu.

BAY KEMAL'İN TARZI VARDI

Bunca hizmete rağmen CHP'nin standardını bir türlü yükseltemediklerini kaydeden Erdoğan, şu eleştirilerde bulundu: "Hiçbir değişim CHP'nin siyasi tükenmişliğine çare olmadı. Maalesef bu partide öyle yapısal bir arıza var ki, her gelen gideni aratıyor. Biliyorsunuz, devrik genel başkan Bay Kemal ile pek anlaşamaz, hatta sık sık karşı karşıya gelirdik. Yürüyen merdivene ters binse de, aday olduğu seçimlerde kendine oy veremese de, Konya'yı, Çorum'u ayrı birer ülke zannetse de, Kuzey Kıbrıs'taki Maraş'ın adını daha önce hiç duymamış olsa da, yani siyasi hayatı boyunca bizi ve milletimizi pek çok kez güldürmüş olsa da, yine de Bay Kemal'in kendine has bir tarzı, söylemi, siyaset yapma usulü vardı. 13 kez bay bay bay Kemal."

ÖZEL'E 'BEDELLİ' TEPKİSİ

CHP Genel Başkanı Özgür Özel'in tam bir hayal kırıklığı olduğunu söyleyen Erdoğan, "Kendince oynadığı orta oyunlarını daha önce hiç takip etmediğimiz için çapı konusunda pek fikir sahibi değildik. Projektörler bu kişinin üzerine çevrilince ortaya çıkan utanç verici görüntü sadece CHP'li vatandaşlarımızı değil inanın bizi de üzdü" dedi. Bu kadarını kendilerinin de beklemediklerini kaydeden Erdoğan, "Oturduğu koltuğa bu derece yakışmayacağını muhtemelen onu oraya getirenler bile tahmin etmiyordu. Bu acemi genel başkan ağzını her açtığında ya bir gaf yapıyor, ya bir skandala imza atıyor, ya da toplumun bir kesimine alenen hakaret ediyor. Şimdi de çıkmış 'bedelli askerlik yapanlar bize oy vermesin' demiş. Anlaşılan makamını borçlu olduğu ağa babaları kulağını çekmiş olmalı ki, daha sonra kendince bu patavatsızlığını düzeltmeye çalıştı. Her gencimizin sahip olduğu bir hakkı kullananları böyle sakil bir şekilde hedef almak patavatsızlıktan öte bir zihniyet bozukluğunun işaretidir" tepkisinde bulundu.

BÖLÜCÜLERLE OLMAYIZ

Erdoğan, şöyle devam etti: "Biz bölücülük ve bozgunculukyapanlarla asla olmayacağız. 85 milyonun tamamının başımızın üzerinde yeri vardır. Biz hiçbir ayrım yapmadan tüm vatandaşlarımızın, milletimizin her bir ferdinin oyuna talibiz."

VUCİC'E DOĞUM GÜNÜ TELEFONU

Başkan Erdoğan, Sırbistan Cumhurbaşkanı Aleksandar Vucic'i yeni yaşı dolayısıyla tebrik etti. İletişim Başkanlığı'ndan yapılan açıklamaya göre Erdoğan, Vucic'i telefonla arayarak doğum gününü kutladı.

CHP'Lİ SEÇMEN MAHKUM DEĞİL!

CHP seçmenine seslenen Erdoğan, şu çağrıyı yaptı: "CHP'nin mevcut durumuna bakıp da karamsarlığa kapılan, umudu sönen insanlarımızdan bu seçimlerde çok güçlü destek bekliyoruz. Hiçbir vatandaşımız bu çapsızlığa, bu ufuksuzluğa, bu vizyonsuzluğa mahkum ve mecbur değildir.."

İSRAİL HESAP VERECEK

Başkan Erdoğan, Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas'ı ağırladı, "Netanyahu ve cinayet ortakları, döktükleri hem damla kanın hesabını hukuk ve mahşeri vicdan önünde mutlaka verecektir" dedi.

Başkan Erdoğan, Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas'ı Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde kabul etti. Erdoğan, ortak basın toplantısında İsrail katliamını bir kez daha kınayarak, Türkiye'nin Filistin halkının her zaman yanında olduğunu vurguladı.

"7 Ekim'den İsrail'in düzenlediği saldırılarda 32 bine yakın Filistinli şehit oldu. Tam 151 gündür son asrın en büyük barbarlıklarından birine şahit oluyoruz. Batılı güçlerin de sınırsız desteğiyle Netanyahu ve gözü dönmüş yönetimi apaçık bir soykırım uygulamaktadır. Netanyahu ve cinayet ortakları döktükleri hem damla kanın hesabını hukuk ve mahşeri vicdan önünde mutlaka verecektir. İsrail'in bu hukuk tanımaz tavrının en büyük sebebi Batılı güçlerin Holokost'taki günahlarından dolayı İsrail'e verdiği destektir. İsrail - Filistin meselesine adil bir çözüm bulunmadığı takdirde Orta Doğu'da barışın halim olamayacağı artık anlaşılmıştır. Türkiye olarak garantörlük mekanizması çerçevesinde sorumluluk üstlenmeye hazır olduğumuzu açıkladık. Radikal İsrailli siyasetçilerin, Müslümanların Harem-i Şerif'e girişinin kısıtlanması yönündeki talepleri hezeyandır. Böyle bir adım atılırsa sonuçları çok ağır olur."

ABBAS: İNSANİ YARDIMLAR ENGELLENİYOR

Filistin Devlet Başkanı Abbas da yaptığı açıklamada "Sayın Cumhurbaşkanı Erdoğan'a detaylı bilgileri ilettim ve İsrail'in halkımıza yönelik sürdürmüş olduğu soykırım ve katliama karşı ne yapılabilir konusunu ele aldık. İsrail baktığımız zaman insani yardımların Gazze'ye girmesine engel oluyor" dedi.