Aynı tır, aynı yer, aynı kaza

Bakırköy'de alt geçide çarpıp üstüne devrildiği araçtaki 4 kişilik aileyi yok eden TIR'la ilgili acı tesadüf ortaya çıktı. Aynı TIR'ın 5 yıl önce de yine aynı yerde benzer bir kazaya karıştığı öğrenildi.

DHA

İstanbul Bakırköy'e bağlı Yeşilköy sahil yolunda alçak olan köprüye çarpan TIR, bir otomobilin üzerine devrildi; aynı aileden Recep Aytekin (45), Güler Rukiye Aytekin (70), Sultan Aytekin (45) ve Merve Aytekin (17) hayatını kaybetti. Cinayet gibi kazaya neden olan TIR'ın sabıkası kabarık çıktı. Aynı TIR'ın 23 Nisan 2019'da da yine Yeşilyurt Köprüsü'nün altından geçerken sıkışarak yan yattığı; o zamanki şoför Osman Fırat'ın kazayı hafif yaralı atlattığı öğrenildi. Son kazada ise TIR'ı Mehmet Fettahoğlu kullanıyordu. Gözaltına alınan şoförün ifadesinde "Tabelalara dikkat etmedim. Hiçbir şey görmedim ve yüksekliği de tahmin edemedim" dediği öğrenildi.

UYARI TABELALARINI GÖRMEZDEN GELMİŞ

TIR şoförünün uyarı tabelalarını dikkate almadığı ortaya çıktı. Alt geçidin 4 metre yükseklikte olduğunu gösteren tabelanın yanı sıra 'dikkat düşük köprü' ve 'yüksek araçlar sağdan çıkınız' şeklindeki yönlendirmelere rağmen yoluna devam ettiği belirlendi.

SABIKALI GEÇİT

Aynı geçitte sürekli benzer kazalar yaşanıyor. Geçen yıl da Anadolu Efes'te oynayan ABD'li basketbolcu Bryant Dunston'ın aracının üzerine TIR devrilmişti.