Aybüke Öğretmen unutulmadı

Öğretmenlerini unutmadılar. Batman'ın Kozluk ilçesinde 5 yıl önce PKK'lı teröristlerin saldırısı sonucu şehit olan müzik öğretmeni Şenay Aybüke Yalçın, görev yaptığı okulda anıldı.

Batman'ın Kozluk ilçesinde 5 yıl önce PKK'lı teröristlerin saldırısı sonucu 22 yaşında şehit olan müzik öğretmeni Şenay Aybüke Yalçın için şehit düştüğü yerde ve görev yaptığı okulda anma programı düzenlendi. Aybüke'nin şehit düştüğü Tepecik Mahallesi Şehit Şenay Aybüke Yalçın Caddesi'ne kırmızı güller bırakıldı, İlçe Müftü Vekili Sait Kızıl tarafından dua edildi. Daha sonra şehit öğretmenin görev yaptığı Şehit Aybüke Yalçın Anadolu Lisesi'nde tören düzenlendi.

Okulun müzik öğretmeni Batuhan Güven'in çaldığı piyano eşliğinde öğrenciler şehit öğretmenin severek söylediği Mağusa Limanı türküsünü seslendirdi. Aybüke Yalçın, Çorum'un Osmancık ilçesindeki kabri başında da dualarla anıldı.

AYBÜKE'Yİ HİÇBİR ZAMAN UNUTMAYACAĞIZ

Başkan Recep Tayyip Erdoğan, Batman'ın Kozluk ilçesinde 5 yıl önce terör örgütünün saldırısında şehit olan müzik öğretmeni Aybüke Yalçın'ı andı.

Erdoğan, sosyal medyadan yaptığı paylaşımda, "Şehit öğretmenimiz Aybüke Yalçın'ı şehadetinin 5. yıldönümünde rahmetle yad ediyorum. Aybüke kızımızı hiçbir zaman unutmayacak, onu bizden ayıran teröristlerle ve o teröristlere kol kanat gerenlerle mücadelemize devam edeceğiz" ifadelerini kullandı.