Ayasofya'ya 6.5 milyon ziyaretçi

86 yıl sonra 24 Temmuz 2020'de, ibadete açılan Ayasofya-i Kebir Cami-i, ziyaretçi akınına uğruyor. Kurban Bayramı'nda günlük 120 bin kişi ağırlayan camiyi 2. yılında 6.5 milyon kişi gezdi.

Müze olarak 86 yıl hizmet vermesinin ardından kılınan ilk cuma namazıyla 24 Temmuz 2020'de ibadete açılan Ayasofya-i Kebir Cami-i Şerifi, iki yıllık süreçte ziyaretçi akınına uğradı. Binlerce kişiyi ağırlamaya devam eden Ayasofya, İstanbul'a gelen turistlerin ilk duraklarından biri olmayı sürdürüyor. Zaman zaman önünde uzun kuyruklar oluşan camideki ziyaretçilerin kimi dualar ederken, kimileri manevi havayı soluyor. İstanbul Müftü Vekili Aktürkoğlu, "Dünyada bulunan bütün kutsal mekanlar ziyaret akınına uğradığı gibi Ayasofya yeniden ibadete açıldıktan sonra yerli ve yabancı turistlerden büyük ilgi görüyor. Ayasofya-i Kebir Cami-i Şerifi açılışının ikinci yılında 6.5 milyonun üzerinde ziyaretçiyi ağırladı. Kurban Bayramı'nda günlük 120 bin kişi ziyaret etti" dedi.

86 YIL SONRA İBADETE AÇILMIŞTI

İstanbul'un fethine kadar 916 yıl kilise, 1453'ten itibaren de cami olarak kullanılan Ayasofya, 1934'te alınan karar üzerine 86 yıl müze olarak hizmet verdi. Başkan Erdoğan'ın kararıyla da 2020'de yeniden ibadete açılmıştı.

AYASOFYA'NIN DİRİLİŞİ HAYIRLI OLSUN

Başkan Erdoğan, Ayasofya Camii'nin ibadete açılışının 2. yıl dönümünde sosyal medya hesabından paylaşım yaptı. Erdoğan'ın paylaşımında, "86 yıl sonra fethin sembolü, Fatih'in vasiyeti ve emaneti Ayasofya-i Kebîr Cami-i Şerîfi'ni aslına rücu ettirmeyi bizlere nasip eden Allah'a hamdolsun. Ayasofya'nın dirilişi bir kez daha hayırlı olsun" ifadeleri yer aldı.