Ayasofya Camii'nin yeni imamı Prof. Dr. Boynukalın ilk duygularını 24 TV'ye anlattı

Yıllar sonra yarın ibadete açılacak olan Ayasofya Camii'ne imam olarak atanan Prof. Dr. Mehmet Boynukalın, tarihi görev ve duygularını anlattı. Ayasofya'ya imam olarak atanmanın büyük bir lütuf olduğunu belirten Boynukalın, ''Sayın yetkililer bizi oraya layık gördüler. Çok heyecanlıyız, ağır bir yük, büyük bir hizmet. Elimizden geleni yapacağız.'' dedi.

Yarın kılınacak cuma namazıyla birlikte yeniden ibadete açılacak olan Ayasofya Camii'ne 3 imam ve 5 müezzin atandı.

Ayasofya Camii'ne imam olarak atanan Marmara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mehmet Boynukalın, ilk duygularını 24 TV'de Helin Aslan'a anlattı.

Ayasofya Camii'nin yeni imamı Prof. Dr. Boynukalın ilk duygularını 24 TV'ye anlattı

"BÜYÜK BİR LÜTUF OLARAK GÖRÜYORUM"

Ayasofya Camii'ne imam olarak atanmanın çok gurur verici ve şerefli bir görev olduğunu dile getiren Prof. Dr. Boynukalın, "Uzun süre ibadete kapalı oluşu derin bir yaraydı bizim için. Böyle bir görevi üzerimize almak, benim açımdan çok gururlandırıcı. Büyük bir ilahi lütuf olarak görüyorum." ifadelerini kullandı.

"ELİMİZDEN GELENİ YAPMAYA ÇALIŞACAĞIZ"

Ayasofya'nın tekrar ibadete açılmasının millet açısından sevinilmesi gereken bir kazanç olduğunu sözlerine ekleyen Boynukalın, "Buna vesile olan öncelikle Sayın Cumhurbaşkanımıza ve devlet büyüklerine büyük saygı sunuyoruz. Sayın yetkililer bizi oraya layık gördüler. Elimizden en güzelini yapmaya çalışacağız. Milletimizin duasını yanımızda bekliyoruz. Çok heyecanlıyız, ağır bir yük, büyük bir hizmet. Layıkıyla yerine getirmeye çalışacağız." dedi.

Ayasofya Camisi'ne 'Ayasofya-i Kebir Cami-i Şerifi' tabelası asıldı

Ayasofya Camii bugün ibadete açılıyor!

Vatandaşlar sabahın erken saatinde Ayasofya'ya akın etti