Ayasofya bugün ibadete açılıyor... Siyasilerden mesajlar...

Ayasofya-i Kebir Cami-i Şerifi 86 yıl sonra Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın katılımıyla idrak edilecek Cuma namazıyla ibadete açılıyor. Siyasiler Twitter hesaplarından tarihe güne ilişkin mesajlar yayımladı.

Başkan Erdoğan, Ayasofya-i Kebir Cami-i Şerifi adına açılan resmi Twitter hesabından 'besmele' ile yapılan ilk paylaşımı kendi hesabında paylaştı.

"RÜYAMIZI GERÇEKLEŞTİREN ALLAH’A ŞÜKÜRLER OLSUN..."

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu: Rüyamızı gerçekleştiren Allah’a şükürler olsun... Bir milleti özlemiyle buluşturan, bir vesayeti sona erdiren Recep Tayyip Erdoğan’a minnetle...

"FATİH’E VE YOLUNDAN GİDENLERE SELAM OLSUN"

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın: Cumamız mübarek olsun.

Fatih’e ve yolundan gidenlere selam olsun.

Bu mübarek günün feyiz ve bereketi ruhlarımıza şifa, dertlerimize deva, ahdimize vefa olsun.

Başkan Erdoğan Ayasofya Camisi'nde

Ayasofya Camii bugün ibadete açılıyor!

Vatandaşlar sabahın erken saatinde Ayasofya'ya akın etti

Ayasofya Camisi'nin açılışına yabancı medya ilgisi

Ayasofya Camisi'ne 'Ayasofya-i Kebir Cami-i Şerifi' tabelası asıldı

"SAATLER KALA..."

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk Ayasofya fotoğrafını paylaşarak "Saatler kala" notunu düştü.

"HAYDİN KURTULUŞA"

Adalet Bakanı Abdulhamit Gül "Haydin Kurtuluşa" notuyla Ayasofya'nın fotoğrafını paylaştı.

"GÖNÜL COĞRAFYAMIZIN TÜM YOLLARI BUGÜN AYASOFYA’YA ÇIKIYOR"

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu; Bugün İstanbul için, dünya Müslümanları için kutlu bir Cuma... Yıllar sonra kıyama durduğumuz, ellerimizi semaya açtığımız Ayasofya-i Kebir Cami-i Şerifi kapılarını ibadete açıyor. Gönül coğrafyamızın tüm yolları bugün Ayasofya’ya çıkıyor. Gökkubbemiz altında Ayasofya’da namaz kılmak için sabırsızlanan tüm insanlığı, Ayasofya-i Kebir Cami-i Şerifi çatısı altında gerçekleşen gönül buluşmasına ulaştıracak olmanın gurur ve mutluluğu içindeyiz. Şükürler olsun ki bu sevinç bizlere nasip oldu. Gökkubbemiz altında Ayasofya’da namaz kılmak için sabırsızlanan tüm insanlığı, Ayasofya-i Kebir Cami-i Şerifi çatısı altında gerçekleşen gönül buluşmasına ulaştıracak olmanın gurur ve mutluluğu içindeyiz. Şükürler olsun ki bu sevinç bizlere nasip oldu.

Başkan Erdoğan Ayasofya Camii'nde Kur'an tilavet etti

Ayasofya'da 86 yıl sonra ilk Cuma Namazı için Ezan-ı Muhammedi okunuyor