Avukatların bakacağı davalara abiler karar veriyor

FETÖ’nün avukatlar yapılanması soruşturmasında tutuklanan Ali Özkan, avukatların hangi davalara bakacağına abilerin karar verdiğini söyledi.

Hilal YILDIRIM 

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’nca avukat yapılanmasında bir yıl önce gözaltına alınan avukat Ali Yaşar Özkan, ifadesinde delillere rağmen tüm suçlamaları reddetti. Tutuklanan Özkan cezaevinden itirafçı olmak istediğini belirterek şunları anlattı: 

FETÖ talimat verirdi 

“Toplantılarda Nedim Irmak tarafından getirilen ilahiyatçı hocalardan Burak isimli şahsın, Fikret Duran’ın (Gülen’in firari avukatı) ofisini kapatarak, bundan sonra Hizmet’in (FETÖ) davalarına bakacağını söylediğini hatırlıyorum. Şu anda bu şahsın avukat yapılanması içinde avukatların hangi davalara bakacağı ile ilgili görevlendirme yaptığını anladım.  

Gülen dert yanmış!

Amerika’nın New York şehrine gittik. Burada bizi bir rehber karşıladı. Bu rehber ile Kemal Şimşek muhatap oluyordu. New Jersey eyaletinde bir Türk okulunda ismini bilmediğim bir avukatla görüştük. Daha sonra bizi Pensilvanya’ya götürdüler. Burada örgüt lideri Fetullah Gülen ile görüştük. Gülen, Türkçe olimpiyatlarına katılamadığından dert yandı.”

İnkardan döndü ama işe yaramadı 

Özkan “Acarkent Orman Davası ile ilgili yüklü miktarda para aldıklarını duydum. İdare Mahkemesi'nde hallettiler” dedi. Savcılık Özkan’ın önce inkardan itirafa döndüğü ve avukat yapılanmasına ilişkin kritik bilgiler vermediği için etkin pişmanlık hükümlerinden yararlanamayacağını belirtti.