Avukatın pozu savcıyı yaktı! Görev yeri değişti

Avukat Buket Nurşah Tekışık'ın ‘Ben asla kaybetmem' notuyla Çağlayan Adliyesi'ndeki odasında fotoğraf çektirdiği terör savcısı C.T.'nin görev yeri değiştirildi. Adalet Bakanlığı savcı hakkında, İstanbul Barosu da avukat Tekışık hakkında soruşturma başlattı.

NESLİHAN KESKİN

İstanbul Barosu'na bağlı olan ve on binlerce takipçisi bulunan avukat Buket Nurşah Tekışık'ın, Çağlayan Adliyesi'nde görevli terör savcısının odasında çektirdiği fotoğrafları "Ben asla kaybetmem ya kazanırım ya da öğrenirim" notuyla sosyal medyada paylaşması büyük tepki çekti.

Tekışık, "Benim çektirdiğim fotoğraf bir hatıra fotoğrafı gibi. Onu da bir avukat arkadaşım çekti. O sırada savcı odasında değildi biz oda boşken bu fotoğrafı çektirdik. O fotoğrafın altında paylaştığım söz de bir kitap sözü" savunması yaptı. Ancak gelen tepkiler üzerine hesabını kapattı.

İstanbul barosuna kayıtlı 1996 doğumlu avukat Buket Nursah Tekışık, ağırlıklı olarak ceza davalarına bakıyor.

BARODAN SORUŞTURMA

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, savcı C.T. hakkında soruşturma başlatıldığını, avukat hakkında ise suç duyurusunda bulunulduğunu açıkladı. Savcı hakkında tutanak düzenlenerek Hakimler ve Savcılar Kurulu'na işlem yapması için gönderildiği ve savcının görev yerinin değiştirildiği öğrenildi. Avukat yönünden ise Barolar Birliği'ne disiplin açısından soruşturulması için dosya gönderildi. Öte yandan İstanbul Barosu tarafından da avukat hakkında soruşturma başlatıldı.

BOĞAZİÇİ YALANI!

Sosyal medyanın gündeminde yer alan Tekışık'ın üniversite öğrenimiyle ilgili gerçek de ortaya çıktı. Yakın çevresine Boğaziçi Üniversitesi Hukuk Fakültesi'nden mezun olduğunu söyleyen Tekışık'ın, aslen Uluslararası Kıbrıs Üniversitesi'ni tamamladığı ortaya çıktı. Tekışık, aynı zamanda Tekışık Hukuk ve Danışmanlık Şirketi'nin kurucusu olarak görev yapıyor.