Avrupa-Suriye terör hattı çökertildi

Şırnak'ta düzenlenen operasyonla, Çek uyruklu YPG’li iki teröristin suikast silahları almak için Avrupa'ya gitmek üzereyken yakalandı.

BÜLENT ŞANLIKAN

Terör örgütü PKK’ya her fırsatta kucak açan Fransa’nın yetiştirdiği iki YPG’li üst düzey yabancı terörist, Şırnak sınırında yakalandı. Operasyonun Türkiye’de YPG saflarında terörist faaliyet gösteren yabancılara yönelik yapılan ilk operasyon olduğu kaydedildi. Şırnak Terör ile Mücadele Müdürlüğü’ne bağlı özel bir ekip tarafından gerçekleştirilen operasyonun detayları ise şöyle:  

ÖZEL EKİP KISKIVRAK YAKALADI 

Teröristlerin amacı sınırı geçerek Türkiye’ye kaçak yollarla girmekti. Suriye sınırı geçen teröristler Türkiye tarafında kıskıvrak yakaladı. Yapılan kimlik tespitinde teröristlerin Çek Cumhuriyeti uyruklu PKK’nın Suriye kolu olan YPG saflarında yer alan Serxwebun Botan kod adlı Miroslav Farkas ile Zelane Botan kod adlı Marketa Vselıchova oldukları anlaşıldı.

KESKİN NİŞANCIYDI

Farkas’ın YPG saflarında keskin nişancı olduğu Vselıchova’nın ise Avrupa- Suriye arasında lojistik, sağlık ve eleman temini yaptıkları ve örgüt içinde önemli isimler oldukları belirlendi. Yabancı teröristler çıkarıldıkları mahkeme tarafından tutuklanarak cezaevine konuldu.

Lejyon kampında eğitildiler

İkilinin Avrupa'dan YPG'ye silah sevkıyatını organize ettiği tespit edildi. Terörist Farkas, Fransa’nın Lejyon kampında eğitildiklerini ve 2015 yılından bu yana Suriye'de PKK saflarında YPG militanı olarak savaştıklarını söyledi.