Avrupa'nın Pablo Escobar'ı Baybaşinler'e ağır darbe: Finans ağı çökertildi

Emniyet Genel Müdürlüğü KOM Başkanlığı ve EUROPOL koordinesinde, 5 Avrupa ülkesiyle eş zamanlı yürütülen operasyonda, ''Avrupa'nın Pablo Escobar'ı'' olarak nitelendirilen ''Baybaşin'' suç örgütünün sigara kaçakçılığı ve para aklama mekanizması deşifre edildi. Örgütün gayrimenkul ve şirketler üzerinden akladığı milyonlarca liralık varlığına el konuldu.

HABER MERKEZİ

İçişleri Bakanlığı kaynaklarından edinilen bilgiye göre, EGM Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele (KOM) Başkanlığı ve Europol işbirliğiyle İtalya, Polonya, Fransa, Birleşik Krallık ve İsviçre kolluk kuvvetleri, "Baybaşin" adıyla bilinen suç örgütüne yönelik sigara kaçakçılığı operasyonu gerçekleştirdi.

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde KOM Başkanlığı ve Mali Suçları Araştırma Kurulu (MASAK), örgüt elebaşı H.F.B. ve yöneticisi Ç.D'nin, sigara kaçakçılığından elde ettikleri geliri, Diyarbakır'da bulunan iki şirket ve Aydın'daki gayrimenkul üzerinden akladığını tespit etti.

BAYBAŞİN" SUÇ ÖRGÜTÜNE SINIR ÖTESİ OPERASYON

Soruşturma kapsamında, yurt dışında gözaltına alınan 9 şüphelinin Diyarbakır'da bulunan şirket paylarına, Aydın'daki tüm taşınmazlarına, araçlarına, banka hesaplarına ve kripto varlık hizmet sağlayıcılar nezdindeki hak ile alacaklarına el konuldu.

Suç ve suçluyla mücadelenin sadece sınırlar içinde değil uluslararası alanda da aynı kararlılıkla devam ettiğini vurgulayan kaynaklar, hiçbir suç odağına alan bırakılmayacağını, suçluların nerede olursa olsun izinin sürülerek etkisiz hale getirileceğini aktardı.