Avrupalı elçi ile HDP'den oy alma konuşması

Kemal Kılıçdaroğlu Avrupalı elçi ile HDP'den nasıl oy alacağını konuştu. İçişleri Bakanı Soylu, Kılıçdaroğlu'nun bir AB ülkesinin elçisiyle, “CHP, HDP'den nasıl oy alır”ı konuştuğunu söyledi.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nu eleştirerek, Millet İttifakı'nın oluşturduğu 'altılı masa'da hazırlanan deklarasyonla ilgili bir Avrupa büyükelçisiyle yapılan görüşmelerin detaylarını ilk kez anlattı. Adnan Menderes ve Türkiye Demokrasi Tarihi Forumu'nda konuşan Soylu şunları söyledi:

İÇİ CIZ EDENLER VAR

"Utanmadan 2023 yılında kaç milletvekili çıkacağını bir Avrupa ülkesinin büyükelçisiyle konuştunuz. Çağatay Kılıç dedikodusu yaptınız. İlk cumhurbaşkanı seçilenin iki ya da üç yıl gideceğini, ardından yeni cumhurbaşkanı seçmek zorunda olunduğunu konuştunuz. Ukrayna-Rusya krizinin, o savaşın sonuçlarının Türkiye'yi nasıl etkileyeceğini değerlendirdiniz. Millet İttifakı içindeki bütün ayrıntıları, Ali Babacan'ı, Ahmet Davutoğlu'nu, HDP'den nasıl oy devşirileceğini konuştunuz. Allah'tan bu ülkede CHP içinde vatana ihanet edenlere karşı içi 'cız' eden insanlar var."

BU VATANA İHANET

Bakan Soylu, daha önce 6 muhalefet partisinin hazırladığı ortak bildiriye tepki göstererek, hazırlanan metnin bir Avrupa büyükelçisi tarafından redakte edildiğini vurgulamıştı. Soylu, "Bu vatana ihanettir" diye seslenmişti. Soylu'nun sözünü ettiği Avrupalı elçinin de Alman elçisi olduğu iddia edilmişti.