Avrupa'dan pandemiye 'yok' muamelesi

Avrupa ülkeleri, korona aşılamasında başarı elde edince kısıtlamalara son verdi. Maskelerin çıkarıldığı ülkelerde, etkinliklere katılmak, kapalı yerlerde oturmak ve sosyalleşmek artık mümkün.

Dünyayı iki yıldır etkisi altına alan korona salgınına karşı başarılı bir aşı programıyla son kısıtlamalar ve yasaklar kademeli olarak kaldırıldı. İspanya, maske takma kuralını iptal ederek, uygulamayı yalnızca toplu taşıma ve sağlık tesislerinde sürdürmeye karar verdi. Avusturya, restoranlara girmek için kişilerin 'aşılanmış, iyileşmiş veya test edilmiş' olduğunu gösterme zorunluluğunu yürürlükten kaldırdı. Fransa çalışanlar için uyguladığı yeşil pasaport uygulamasına tamamen son verdi. Almanya, Belçika, Hollanda, İsveç, Polonya, Romanya, Macaristan, İrlanda ve İngiltere de kısıtlamaların tamamını veya çoğunu kaldırmak için harekete geçti.

Bill Gates: Koronavirüsün en kötü halini daha görmedik

Türkiye başta olmak üzere birçok ülkede vaka sayıları hızla azalırken, salgının başından beri söylemleriyle gündeme gelen Bill Gates, yine korkutan bir açıklama yaptı. Gates, Financial Times röportajında, pandeminin hala tehlikeli olabileceğini belirtti. Gates, "Felaket habercisi olmak istemiyorum, ancak pandeminin en kötüsünü görmemiş olma ihtimalimiz yüzde 5'ten fazla" dedi. Daha da bulaşıcı ve daha ölümcül bir varyant ihtimali konusunda uyarılarda bulunan Gates, "Hâlâ risk altındayız" ifadelerini kullandı.