Avrupa'da teknoloji atağı! Başakşehir yarı finalde

Başakşehir Belediyesi, 8. Avrupa İnovasyon Başkenti Ödülleri'nde yarı finale çıktı. Başkan Kartoğlu, “Çabaların meyvesini alıyoruz” dedi.

Teknoloji ve inovasyonun başkenti Başakşehir, hayata geçirdiği projelerle Avrupa'da dikkatleri üzerine çekmeye devam ediyor. Başakşehir Belediyesi'nin 2012 yılında hayata geçirdiği ve Türkiye'de ilk olma özelliği taşıyan Başakşehir Living Lab, çalışmalarıyla Avrupa İnovasyon Başkenti Ödülleri (iCapital) 2022'de yarı finale yükseldi.

ÖNCÜLÜK EDİYORUZ

Yarı finale yükselmenin gururunu yaşadıklarını belirten Başakşehir Belediye Başkanı Yasin Kartoğlu, "10 yıl önce başladığımız inovasyon ve teknoloji yolculuğumuzda hayata geçirdiğimiz projelerin meyvelerini alıyoruz. 2012 yılında Türkiye'nin ilk inovasyon ve teknoloji merkezi Başakşehir Living Lab'in kapılarını açtık. 10 yılda Başakşehir Living Lab'i bir dünya markası haline getirdik. Yapay zekâ ve genişletilmiş gerçeklik alanında inanılmaz gelişmeler yaşanıyor son yıllarda. Dünya ve insanlık, büyük bir değişim ve dönüşüm içinde. Hem ilçemizin teknolojik gelişimine katkı sunmak, hem de ileri teknolojilerin bölgesel gelişime öncülük etmesini sağlıyoruz" diye konuştu.

Başakşehir Living Lab 2012 yılında Türkiye'nin ilk inovasyon merkezi oldu.

11 ÜLKEDEN BİRİYİZ

Bu yıl 8'incisi düzenlenen iCapital'e 11 ülkeden 12 şehir katıldı. "Avrupa İnovasyon Başkenti" olmayı hedefleyen şehirlerin arasında Türkiye'yi Başakşehir temsil ediyor. Avrupa inovasyon başkenti kategorisinde yarı finale çıkan diğer şehirler ise Aix-Marsilya (Fransa), Espoo (Finlandiya), Madrid (İspanya), Valensiya (İspanya) ve Varşova (Polonya).