Avrupa'da açlık kuyruğu: Gıda ihtiyacına yönelik talepte yüzde 40'lık artış

Pandemi sürecinde ciddi zorluklar yaşayan ekonomiler arasında İspanya, en ağır yarayı alan ülkelerden biri oldu. Ülkede birçok vakfın önünde ciddi gıda kuyrukları oluştu.

Aksam.com.tr

Pandemi süreci dünyayı ciddi manada etkisi altına aldı. Büyük dünya ekonomileri dahi ayağa kalkmaya çalışıyor. İspanya'da pandemi sürecinin başlangıcından günümüze kadar olan süreçte gıda yardımı talebinde bulunan kişi sayısı nüfusa oranla ciddi derecede arttı. Birçok vakfın önünde büyük gıda kuyrukları oluşuyor.

Aksam.com.tr'nin Avrupa basınından derlediği habere göre, İspanya'da Caritas Vakfı'nın paylaştığı istatistiklere göre son bir yıl içerisinde yardım almak için vakfa 500 bin kişi başvuruda bulundu.

İspanyolların ihtiyaç kredisine başvuru oranları da son bir yılda yüzde 40 oranında yükseldi.

İspanya'da yaşanan sıkı kapanmadan sonra işini kaybeden Meksikalı tiyatro oyuncusu Rita Carrasco, 4 aydır her Cuma günü bir kutu içecek alabilmek için kilometrelerce yol kat ediyor. Sosyal kantin adı verilen bir uygulama muhtaç durumdaki İspanyollara yardım ediyor. Bu kantinlerin sayısı pandemi öncesinde bir iken şuan dörde ulaştı.

Yemek için yardıma ihtiyaç duyanların sayısı iki katına yükseldi.

İSPANYA KORONAVİRÜS İLE DE AĞIR BİR ŞEKİLDE YÜZLEŞİYOR

Bugüne kadar İspanya'da 3 milyonu aşkın kişi koronavirüse yakalandı, 73 bin kişiyse hayatını kaybetti.

İlk koronavirüs tespit edildiğinde yüksek vaka ve ölüm oranlarına sahip olan İspanya bu durumu minimize edebilmek için sıkı tedbirler aldı fakat İspanyol ekonomisi tedbirlere dayanamayacak duruma geldi.