Avrupa Müslüman forumu toplandı: Türkiye'nin kaderi bizim için önemli

Avrupa kıtasında yaşayan Müslümanlar adına bir araya gelen Avrupa Müslüman Forumu üyeleri ikinci tur için Cumhurbaşkanı Erdoğan'a destek mesajını Sultanahmet'te verdi.

BÜLENT ŞANLIKAN

Avrupa Müslüman Forumu üyeleri 28 Mayıs'da gerçekleştirilecek Cumhurbaşkanlığı'nın 2'inci tur seçimleri öncesinde Başkan Recep Tayyip Erdoğan'a destek mesajı verdi. Bu amaçla Sultanahmet'de bir araya gelen Müslüman temsilciler Başkan Erdoğan'a oy verme çağrısında bulundu. Avrupa Müslüman Forumu Başkanı Abdul Vakhed Niyazov, "Türkiye'nin kaderi bizim için önemlidir. Onun için bizler Ayasofya'nın gölgesinin önündeyiz. Türkiye halkına Erdoğan'ı desteklenmesi konusunda çağrıda bulunuyorum. Böylece hem ümmetimizi hem de liderimizi desteklemiş olursunuz" diye konuştu.

AYASOFYA'DA ÖNÜNDE BULUŞMA

Avrupa Müslüman Forumu Başkanı Abdul-Vakhed Niyazov, "Avrupalı Müslümanlar için Erdoğan sadece bir Cumhurbaşkanı değil aynı zamanda ümmetin de lideridir. Ayasofya Camii biz Müslümanlar için var olmamızın bir sembolüdür. Başkan Recep Tayyip Erdoğan'ın yardımıyla Ayasofya Camii Müslümanlara iade edildi. Türkiye halkına nasihatte bulunarak seçimlerde Erdoğan'ın desteklenmesi konusunda çağrıda bulunuyorum" dedi.

İSLAM ALEMİ İÇİN ÖNEMLİ

Moskovalı Bloger-Gazeteci Avrupa Müslüman Konseyi Forumu Üyesi Ruslan Kurbanov, "Türkiye'nin Türk halkının kaderi bizim kaderimizdir. Erdoğan manevi ve ailevi değerleri destekleme konusunda bir lider konumunda. Türkiye halkına samimi nasihatle çağrıda bulunuyoruz. Bizim liderimizi destekleme konusunda çağrıda bulunuyoruz" diye konuştu.

Londra'dan gelen Müslüman İngiliz Gazeteci Lauren Booth (Kızkardeşi Eski İngiltere Başbakanı Tony Blair'in baldızı) "Avrupa'nın Erdoğan'ın aleyhinde neden çalışma halinde olduğunu görmemiz gerekli. Batı kültürü sürekli baş aşağı gidiyor. Erdoğan liderliğindeki Türkiye şu anda değerlerine sahip çıkan hep ileriye giden bir ülke konumunda" dedi.

Blogger aynı zamanda Avrupa Müslüman Forumu Danışmanı Eldar Iraziev "Allah göstermesin kendisi emekli olsaydı bütün ümmet yetim kalırdı" diye konuştu.

KİMLER KATILDI?

Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başlayan toplantıya Avrupa Müslüman Forumu Başkanı Abdul-Vakhed Niyazov, Avrupa Müslüman Konseyi Forumu Üyesi Ruslan Kurbanov, Müslüman İngiliz Gazeteci Lauren Booth, İrlanda Müftüsü Dr. Sheik Umar Al Qadri, Yunanistan Müslümanlar Birliği Başkanı Naim Elgantour ile Avrupa Müslüman Forumu Türkiye Temsilcisi Rüstem Hamidoğlu katıldı.

TÜRKİYE'NİN SÜREKLİ GELİŞTİĞİNİ GÖRÜYORUZ

İrlanda Müftüsü Dr. Sheik Umar Al Qadri "Erdoğan insan haklarıyla ilgili işleri en önde yapan liderlerden birisidir. Erdoğan'dan sonra dinini herkes istediği gibi yaşamaya başladı. Erdoğan zamanında Türkiye ekonomisinin ve ülkenin sürekli geliştiğini görebiliyoruz. İnşallah Erdoğan bu seçimi de kazanarak hem ülkesini hem de islam âlemini ileriye taşıması için duacıyız" dedi.

ABD-AB ERDOĞAN DÜŞMANI

Yunanistan Müslümanlar Birliği Başkanı Naim Elgantour "Avrupa'da İslam'a karşı olanlara bakacak olursak dünyada mazlum olan Müslümanları koruyan Erdoğan'ı görürüz. Bugün biz görebiliriz ki Avrupa ve ABD de Erdoğan'a düşmanlık yapıyor. Bazı Müslüman ülkeler de bu ülkeler ile birlikteler. Fransa Cumhurbaşkanı bugün Erdoğan için çok zor iletişim kuruyor diyorsa Erdoğan doğru yoldadır" diye konuştu.