AVM'lerde güvenlik tedbirleri artıyor

Güvenlik Servisleri ve Organizasyon Derneği Başkanı Murat Kösereisoğlu, İstiklal Caddesi'ndeki patlamanın ardından AVM'lerdeki kontrollerin artırıldığını belirterek “Ayrıca çevre gözlemleri de yapıyoruz” dedi.

Güvenlik Servisleri ve Organizasyon Derneği (GÜSOD) Başkanı ve Securitas Ülke Başkanı Murat Kösereisoğlu, İstiklal Caddesi'ndeki patlamanın ardından Türkiye genelindeki AVM'lerdeki güvenlik tedbirlerinin uygulama etkinliğinin artırıldığını söyledi.

Kösereisoğlu "Kapıda kontroller yapıyorduk, şimdi daha dikkatli kontroller yapıyoruz. Sadece kapıda değil, kapının ötesini de gözlüyorduk, şimdi çok daha dikkatli bakıyoruz. Güvenlik kameraları vesilesiyle çevrede gözlemler yapıyoruz. Bu simitçi mi? Bu bekçi mi? Bu eşini bekleyen adamcağız mı? Halinden, tavrından, elindeki çantasından, üstündeki pardösüsüne kadar uzaktan profil çıkartmak için etkin bir hizmet üretmeye çalışıyoruz" dedi. Murat Kösereisoğlu, Türkiye'de 445 AVM bulunduğunu, bunların 76'sında hizmet verdiklerini, etkin AVM'lerde bulundukları için AVM'lerin büyüklüğüne bakıldığında yüzde 60'ına hitap ettiklerini söyledi. Kösereisoğlu, sektörün istihdamının güçlü olduğunu, 350 bin çalışanın bulunduğunu, bunun yaklaşık 120 bininin devlet bünyesinde sözleşmeli olarak çalıştığını, geri kalanının da özel sektörde istihdam edildiğini bildirdi. Salgından sonra sektör olarak toparlandıklarını ancak salgın öncesi duruma henüz gelinemediğini ifade eden Kösereisoğlu, "2022 yılını toparlanma dönemi gibi yorumlayabilirim. 2023 de görünüşte çok farklı olmayacak" dedi. Kösereisoğlu, Securitas olarak, sektörde yüzde 10'luk pazar payına sahip olduklarını, sektördeki paylarını artıracak potansiyelin bulunduğunu kaydetti.

ÇALIŞMA SÜREMİZ 40 SAAT OLSUN

Murat Kösereisoğlu, çarşı ve mahalle bekçilerinin haftalık çalışma sürelerinin 40 saatle sınırlandırıldığını, benzer görevleri icra eden özel güvenlik görevlilerinin haftalık çalışma saatlerinin de 40 saat olarak düzenlenmesi gerektiğini söyledi. Silahlı olarak görev yapma zorunluluğunda bulunan özel güvenlik görevlilerinin bu yetkilerinin kimlik kartlarında tanımlanmış olmasına rağmen özlük hakları kapsamında pozitif ayrımcılığa tabi olmadığını aktaran Kösereisoğlu, "5188 Sayılı Özel Güvenlik Hizmetlerine Dair Yasa'ya silahlı görev yapan özel güvenlik görevlilerine asgari ücretin yüzde 10 oranında 'Silah Tazminatı verilmesi hususu eklenebilir" dedi.